O replică Aston Martin DB5, folosită pentru cascadorii în filmul James Bond "No Time To Die", a fost vândută, miercuri, pentru aproape 3 milioane de lire sterline la licitaţie, în cadrul unei vânzări în scop caritabil care a strâns mai mult de 6 milioane de lire sterline, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sumele acestei vânzări, organizate de Christie's pentru a marca 60 de ani de James Bond în cinema, au totalizat 6.103.500 de lire sterline (6.827.000 de euro) pentru 25 de loturi, potrivit contului oficial de Twitter James Bond @007.

Fondurile strânse sunt destinate către 45 de asociaţii, printre care Fundaţia Prinţului Charles, înainte de a deveni rege după maortea reginei Elizabeth II la 8 septembrie, sau Médecins Sans Frontieres.

Vândută pentru 2,92 de milioane de lire sterline (3,26 milioane de euro), replica DB5, model emblematic al agentului 007, este unul dintre cele opt exemplare special concepute şi fabricate pentur filmările lungmetrajului realizat în 2021 şi singura maşină de cascadorii pusă în vânzare vreodată de Aston Martin şi EON productions, potrivit Christie's.

Un alt Aston Martin, model V8 de la începutul anilor 1980, care a apărut de asemenea în "No Time To Die", a fost vândut contra sumei de 630.000 de lire sterline (mai mult de 700.000 de euro), iar a treia, un DBS Superleggera, pentru 403.000 lire sterline (mai mult de 450.000 de euro).

Printre alte obiecte puse în vânzare figurează şi costume şi accesorii legate de celebra franciză.

În paralel, 36 de alte loturi au fost puse în vânzare online după 15 septembrie până la 5 octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.