O maşină decapotabilă care a aparţinut actriţei Marilyn Monroe va fi scoasă la licitaţie în luna noiembrie şi ar putea fi adjudecată contra sumei de 500.000 de dolari, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina cu două locuri, un Ford Thunderbird negru din 1956, a fost proprietatea actriţei timp de şase ani, până când ea a oferit-o fiului profesorului ei de actorie, Lee Strasberg, în 1962.

Actualul proprietar doreşte să rămână anonim. El a urmărit maşina în registre şi documente ce au fost vândute în 2016, într-o licitaţie la care a fost scoasă o parte a averii lui Strasberg.

Este pentru prima dată când automobilul este scos la licitaţie.

Darren Julien, preşedintele Julien’s Auctions, a transmis că maşina „nu este doar parte a istoriei auto, ci vine şi cu o aură de extravaganţă şi tragedie a unei adevărate legende a Hollywoodului”.

Maşina a fost restaurată, însă majoritatea pieselor sunt originale.

Automobilul va fi licitat la Los Angeles pe 17 noiembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.