La aproape un an după decesul cântăreţului american Prince, care a murit din cauza unei supradoze de medicamente, pe 21 aprilie 2016, noi elemente ale anchetei demarate de autorităţi au fost dezvăluite. Mai multe cutii de medicamente opioide, prescrise pe numele unui prieten al artistului, au fost descoperite în reşedinţa starului, potrivit unor documente judiciare care au fost făcute publice luni, 17 aprilie, informează bfmtv.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste documente se referă la primele şase luni ale anchetei care a investigat decesul starului, decedat în urma unei supradoze accidentale de fentanil - un analgezic deosebit de puternic -, în reşedinţa sa din Minnesota, pe 21 aprilie 2016.

Noile elemente din această anchetă ce au fost făcute publice luni oferă o serie de indicii despre felul în care Prince obişnuia să folosească analgezice în lunile care au precedat moartea sa şi, potenţial, despre direcţia pe care autorităţile americane au dat-o acestei anchete.

Până la ora transmiterii acestor informaţii nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare. 

Însă documentele judiciare nu oferă nicio dovadă despre sursa de provenienţă a medicamentului fentanil care a cauzat decesul starului pop la vârsta de 57 de ani şi nici despre persoana care ar fi putut să îi furnizeze artistului acel medicament.

Nicio reţetă pe numele lui Prince

Anchetatorii au găsit pastile în diverse recipiente în dormitorul lui Prince. Unele dintre ele erau prescrise pe numele lui Kirk Johnson, administratorul imobilului şi prieten de mulţi ani al starului. Câteva recipiente pe care scria Aleve şi Bayer - medicamente vândute fără reţetă în Statele Unite - conţineau de fapt pilule marcate cu inscripţia ”Watson 853”, un opiaceu pe bază de acetaminofen şi hidrocodonă.

Alte pastile se găseau în plicuri simple sau într-o valiză ce avea aplicată o etichetă cu numele ”Peter Bravestrong”, un alias utilizat de celebrul cântăreţ. Michael Todd Schulenberg, medicul care l-a tratat pe Prince de două ori înaintea morţii sale, a recunoscut că a emis o reţetă cu analgezicul Percocet pe numele lui Kirk Johnson pentru a proteja intimitatea artistului. Prince nu avea nicio reţetă eliberată pe numele său.

Antecedente de sevraj

Poliţiştii au fost solicitaţi să vină la Paisley Park, reşedinţa starului, după ce artistul a fost descoperit decedat într-un ascensor în dimineaţa zilei de 21 aprilie 2016. Şase martori prezenţi la faţa locului au declarat anchetatorilor că Prince ”avea antecedente de sevraj”, care ar fi fost rezultatul unui ”abuz de medicamente eliberate pe bază de reţetă”, potrivit unei declaraţii scrise sub jurământ.

Administratorii complexului rezidenţial Paisley Park vor organiza patru zile de concerte, turnee şi alte evenimente muzicale începând de joi, pentru a marca împlinirea unui an de la decesul cântăreţului Prince.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.