Numele actriţei britanice Emma Watson, care a interpretat rolul Hermione Granger în franciza cinematografică ”Harry Potter”, apare în dosarul Panama Papers, după ce ar fi folosit o companie offshore pentru a cumpăra o proprietate în valoare de câteva milioane de lire sterline, informează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emma Watson, în vârstă de 26 de ani, a cumpărat o casă în Londra în anul 2013, la o lună după ce a înfiinţat o companie offshore denumită Falling Leaves în Insulele Virgine Britanice.

Actriţa a negat orice sugestie de evaziune fiscală, spunând că a întreprins acel demers pentru a-şi ”proteja anonimitatea şi siguranţa”.

”Emma nu beneficiază de avantaje fiscale sau monetare din această companie offshore, ci doar protejarea intimităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al actriţei.

Purtătorul de cuvânt nu a putut fi contactat de The Telegraph, marţi seară, pentru a da detalii referitoare la contractul încheiat pentru achiziţionarea proprietăţii.

”Companiile din Marea Britanie sunt obligate să publice detalii despre acţionari şi, prin urmare, nu îi garantează anonimitatea necesară pentru a-i proteja siguranţa personală, care a fost afectată în trecut din cauza unor astfel de informaţii făcute publice. Companiile offshore nu publică detalii despre acţionariat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al vedetei.

Emma Watson, care ar avea o avere de 35 de milioane de lire sterline, potrivit The Sunday Times, va apărea în două filme noi - ”The Circle”, alături de Tom Hanks, şi într-o nouă versiune Disney a filmului ”Frumoasa şi Bestia”.

Actriţa a declarat, în luna februarie, că vrea să petreacă un an citind literatură şi lucrând la HeForShe, o iniţiativă a Naţiunilor Unite pentru egalitatea de gen.

În scandalul Panama Papers sunt implicate mai multe personalităţi din domeniul culturii şi showbizului, precum regizorul de film Pedro Almodóvar şi fratele său, scenaristul şi producătorul de film Agustin Almodovar, actorul Jackie Chan şi regizorul de teatru Franco Dragone. Aceştia sunt acuzaţi că deţin averi considerabile în paradisurile fiscale.

Alte nume care apar în Panama Papers sunt David Cameron, preşedintele rus Vladimir Putin, Ducesa de York, producătorul de televiziune Simon Cowell, fotbalistul Lionel Messi, dar şi fostul majordomom al Prinţesei Diana, Paul Burrell.

Mai multe instituţii media au folosit documentele Mossack Fonseca pentru a expune afacerile şi conturile offshore ale elitelor politice din Franţa, Pakistan şi Arabia Saudită, precum şi ale unor staruri de film şi din sport.

Baza de date Panama Papers conţine informaţii despre mai mult de 200.000 de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informaţiile reprezintă un amalgam de e-mailuri, copii după paşapoarte, facturi care atestă plata telefonului sau a altor utilităţi, formulare bancare şi, desigur, mii de acte de înregistrare ale unor firme offshore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.