„Les Olympiades”, cel mai nou proiect al lui Jacques Audiard, cineast francez premiat cu Palme d’Or şi nominalizat la Oscar, se află în producţie, iar filmările au loc în apropiere de Paris, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Audiard, care a fost recompensat cu marele trofeu la Cannes în 2015, pentru „Dheepan”, şi al cărui „ Un prophète” (2009) a fost nominalizat la Oscar, a scris scenariul împreună cu Léa Mysius („Ava”) şi cu Céline Sciamma, al cărei „Portrait de la jeune fille en feu” a fost premiat pentru scenariu anul trecut la Cannes şi pentru care a primit o nominalizare la Globurile de Aur.

„Les Olympiades” este bazat pe o colecţie de povestiri grafice a newyorkezului Adrian Tomine, „Killing and Dying”. Nu au fost dezvăluite detalii ale poveştii, însă este aşteptat ca ea să vorbească despre adolescenţă şi să aibă în centru personaje feminine. 

Acesta va fi primul lungmetraj al lui Audiard după „Les frères Sisters”, coproducţie cu participare românească în care au jucat Joaquin Phoenix, John C. Reilly şi Jake Gyllenhaal, pentru care el a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul de la Veneţia 2018.

Cel mai recent, Audiard a scris şi regizat ultimele două episoade din sezonul al cincilea al „Le Bureau des Légendes”. 

El va produce „Les Olympiades” împreună cu Valérie Schermann prin compania lor Page 114 din Paris.

Din echipa de producţie fac parte Paul Guilhaume - directorul de imagine al lungmetrajului „Ava” (r. Léa Mysius), al serialului de spionaj „Le Bureau des Légendes”, şi al documentarelor „Petite fille” (2020) şi „Adolescentes” (2019), regizate de Sebastien Lifshitz - şi Pierre-Marie Dru, producător şi coordonator muzical al animaţiei „J'ai perdu mon corps”, nominalizată anul acesta la Oscar, şi al „Annette”, următorul film al lui Leos Carax, cu Adam Driver şi Marion Cotillard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.