„Spider-Man: Across the Spider-Verse”, care prezintă o scenă cu un afiş ce susţine persoanele transgender, nu va fi difuzat în cinematografele din Emiratele Arabe Unite, a anunţat vineri un lanţ de cinematografe, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul de animaţie urma să fie lansat în această lună în statul bogat din Golf, care se prezintă în mod regulat drept un campion al toleranţei în Orientul Mijlociu.

„Spider-Man: Across The Spider-Verse nu va fi lansat în Emiratele Arabe Unite”, a declarat pentru AFP VOX Cinema, una dintre cele mai importante companii de cinema din regiune, fără a oferi alte detalii.

Filmul de animaţie a stârnit reacţii online din cauza unei scene în care apare un steag albastru, roz şi alb cu inscripţia în limba engleză: „Protejaţi copiii trans”. „Avertisment pentru mame şi taţi”, a spus un avocat celebru pe Twitter, Habib Al-Mulla, criticând „promovarea homosexualităţii şi a persoanelor transgender”. „Fii atent la copiii tăi”, a insistat el.

Luni, Oficiul de Reglementare a Mass-Media a avertizat că „nu va autoriza difuzarea sau publicarea de conţinut contrar valorilor” ţării musulmane, unde mai mult de trei sferturi din populaţie este expatriată din întreaga lume. Acest organism al Ministerului Culturii, care emite avize de funcţionare, nu a dat detalii şi nu a răspuns la întrebările AFP.

În iunie 2022, a interzis proiecţia filmului de animaţie „Lightyear”, care conţine un sărut între două femei, invocând o „încălcare a standardelor legate de conţinutul media în vigoare”. În septembrie, acesta a protestat şi împotriva „conţinutului şocant” al Netflix, promiţând „măsuri necesare” în cazul unei încălcări a „valorilor societăţii emirate”, care se înmulţesc în marile producţii americane care au stârnit reacţii puternice în Orientul Mijlociu, în special în monarhiile petroliere din Golf, bogate şi conservatoare.

Lansarea celui mai recent film „Spider-Man” nu este planificată pe site-urile companiilor de cinema din celelalte ţări din Golf: Arabia Saudită, Qatar, Bahrain, Oman şi Kuweit. În 2021, Emiratele Arabe Unite anunţaseră totuşi încetarea cenzurii în cinematograf, după ce de mult timp scenele tăiate considerate a fi un atac la morala.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.