Primul weekend al celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est aduce două evenimente adresate publicului adult - Trippy Animation Night, pe 29 septembrie, în prima noapte a festivalului, urmat de Creepy Animation Night, pe 30 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a şasea oară la Anim’est, olandezul Michael Helmerhorst, curatorul şi gazda nopţii de animaţii bizare şi neconvenţionale – Trippy Animation Night – vine cu o selecţie de animaţii fast & furious, videoclipuri psihedelice şi reclame şocante, culese din arhive rare sau adunate de pe YouTube. Programul de două ore este destinat exclusiv publicului cu vârste de peste 18 ani.

Sideshow Feeaks, Drug Abuse & Other Experiments, Dark City Dames sau Splatter & Gore sunt doar câteva dintre subtemele ediţiei de anul acesta, care va începe în prima vineri a festivalului de la ora 23.00, la Cinemateca Eforie.

Unul dintre cele mai de succes evenimente din agenda Anim’est, Creepy Animation Night, ajunge anul acesta la a noua ediţie şi pregăteşte un program special.

Selecţia de filme ce oferă publicului acces la cea mai întunecată latură a animaţiei va fi precedată de un performance semnat DIOSA, un proiect unic în peisajul autohton, iniţiat de compozitoarea şi dirijoarea Simona Strungaru - un concept muzical complex, care îmbină muzica clasică, prin elemente de orchestraţie complexă cu procedee componistice specifice diverselor perioade din istoria muzicii, şi elemente de muzică electronică actuală.

Din proiect fac parte Simona Strungaru (dirijor, pian), Gabriela Petecilă (flaut), Bogdan Gugu (clarinet), Iulian Niţică (contrafagot), Sebastian Burneci (trompetă), Cristian Lăbuş (trombon bas) şi Natalia Pancec (vioară). Proiectul lansat în cadrul Creepy Animation Night va fi însoţit de vizualurile realizate la cea mai recentă ediţie a atelierului intensiv de animaţie Animation Worksheep, organizat de Anim’est. La finalul performance-ului, coregraful, actorul şi dansatorul Paul Cosma-Cimpoieru va susţine o reprezentaţie.

Cine-concertul DIOSA va fi urmat de un maraton de trei ore de animaţii horror şi bizare, între care şi cel mai recent scurtmetraj de animaţie realizat după benzile desenate ale lui Dave Cooper, invitat special la Anim’est anul acesta, şi regizat de Rune Spaans – ”The Absence of Eddy Table”.

Selecţia de filme de animaţie va fi completată de cele mai terifiante poveşti, spuse cu ajutorul unor tehnici de animaţie diverse: stop motion, 2D, 3D sau cut-out, cum este cazul bizarului scurtmetraj ”The Carnival of the Animals”, făcut pe muzica celebrului compozitor din epoca romantică Camille Saint-Saëns, însă ancorat în realitatea sumbră a zilelor noastre. 

Creepy Animation Night 2017 va începe sâmbătă, 30 septembrie, la ora 24.00, la Cinemateca Eforie, unde va avea loc şi performance-ul DIOSA, şi la Cinema Elvire Popesco, tot de la ora 24.00, unde vor putea fi văzute doar filmele.

Biletele pentru Trippy Animation Night şi Creepy Animation Night vor putea fi achiziţionate online, de pe eventbook.ro, şi din cinema, în limita locurilor disponibile.

Biletul la Trippy Animation Night costă 15 lei, iar biletele la Creepy Animation Night sunt în valoare de 30 de lei, la Cinemateca Eforie, şi de 20 de lei, la Cinema Elvire Popesco.  Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Abonamentele, care asigură accesul la toate proiecţiile şi evenimentele din cadrul festivalului, au fost puse deja în vânzare pe Eventbook.ro. Preţul unuia este de 150 de lei.

Cea de-a douăsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 29 septembrie - 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic şi Expirat. Biletele vor putea fi cumpărate de pe site-ul eventbook.ro şi vor fi disponibile, de asemenea, în Cinemateca Eforie şi Cinema Elvire Popesco pe toată perioada festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n'est, şi finanţat de Centrul Naţional la Cinematografiei, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Uniunea Cineaştilor din România, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, Institutul Cultural Român, Fundaţia Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.