Cântăreaţa rap Nicki Minaj a anulat concertul pe care îl avea programat pe 18 iulie în Arabia Saudită, în urma controversei iscate şi a apelurilor venite din partea mai multor organizaţii ce luptă pentru drepturile omului şi ale comunităţii LGBTQ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, citat de Variety, ea a transmis: „După o analiză atentă, am decis să nu merg mai departe cu concertul programat la Jeddah World Fest. Nu vreau nimic mai mult decât să îmi prezint show-ul fanilor din Arabia Saudită. După ce m-am informat mai mult legat de probleme, cred că este important pentru mine să clarific sprijinul pentru drepturile femeilor, ale comunităţii LGBTQ şi libertăţii de exprimare”.

Human Rights Foundation a cerut, în urmă cu o săptămână, ca Minaj şi alţi artişti să renunţe să concerteze în această ţară. 

Deşi în Arabia Saudită unele legi au fost modificate, astfel că femeile au dreptul să conducă şi să participe la evenimente sportive, separarea genurilor este încă practicată şi obligatorie în mare parte a regatului.

Jeddah World Fest urmează să aibă loc în King Abdullah Sports Stadium şi, în conformitate cu legea, alcool şi drogurile sunt interzise. Între cei care vor urca pe scena festivalului se numără DJ Steve Aoki şi fostul membru al grupului One Direction Liam Payne.

Mariah Carey, Enrique Iglesias şi Black Eyed Peas se numără între artiştii care au cântat în Arabia Saudită în ultimul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.