Peste 150 de artişti şi zeci de mii de fani din ţară, dar şi din străinătate sunt aşteptaţi la Neversea, între 6 şi 9 iulie. Organizatorii festivalului anunţă că mii de jandarmi, poliţişti, poliţişti locali, medici şi agenţi de securitate privaţi vor fi prezenţi pe plaja de la Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca în fiecare an, festivalul Neversea este pentru 4 zile şi 4 nopti cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre, iar pentru asta mii de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (Direcţia Generală Management Operaţional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia Naţională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Constanţa, Garda de Coastă) şi ai Poliţiei Locale se vor asigura că sunt respectate toate măsurile de siguranţă. De altfel, in festival vor fi şi peste 700 de agenţi de securitate privaţi.

De asemenea, echipajele de la ISU Constanţa, UPU Constanţa şi SMURD Constanţa vor fi pregătite pentru a oferi suportul necesar la punctele medicale avansate şi punctele de prim ajutor. I.S.U. DOBROGEA va asigura la eveniment două autospeciale de transport persoane şi victime multiple; doua şenilate de mici dimensiuni pentru transport persoane, două posturi medicale înfiinţate de I.S.U. şi 3 puncte de prim-ajutor plus o autospecială de stingere a incendiilor.

Producţia festivalului Neversea este una impresionantă: de la decoruri şi arhitectură, la poveste, personaje maritime fantastice, animatori şi dansatori, artişti şi fani din întreaga lume. La aniversarea celor cinci ani de Neversea vor fi şase scene de muzică şi mai multe music spots desfăşurate pe aproximativ 110.000 mp.

Scena principală va avea peste 500 mp de ecran led, 26 metri înălţime, peste 55 de metri la bază şi o deschidere de 20 metri performance area. Echipamentele necesare construcţiei scenei principale au fost transportate cu peste 60 tiruri din ţară, respectiv 14 tiruri din Belgia, Olanda, Germania respectiv Polonia. Montajele s-au realizat cu utilaje de ridicat de peste 100 tone, respectiv cu nacele care pot ajunge până la 40 de metri înălţime.

Balkaniada e o scenă nouă, acoperişul (neobişnuit de altfel) va fi adus tocmai din Germania, de la Opera Tents.

În cazul scenei The Ark, pentru aniversarea celor 5 ani de Neversea am pregătit o producţie interesantă. Decorul 2D va fi înlocuit cu 180 mp de ecrane LED, tocmai pentru a pune în valoare toţi artiştii trap şi hip-hop ce vor urca pe scenă. Mai mult, am luat în considerare şi un catwalk pentru ca artiştii să poată face baie de mulţime.

Daydreaming este singura scenă care îşi păstrează identitatea. Aceasta s-a consacrat pe parcursul anilor ca fiind singura scena prin care se vede răsăritul, singura de acest fel din Europa. Montajele au început în data de 15 Iunie, cu 21 de zile înainte de deschiderea porţilor. După finalizarea celor 4 zile de eveniment, demontajele sunt estimate a se desfăşura în 8 zile.
Suplimentarea containerelor de toaleta va facilita accesul a peste 485 persoane la toaletă, în acelaşi timp, o creştere cu 25% faţă de 2021. Infrastructura de apă-canal, internet, electricitatea însumează peste 25 km de cabluri şi ţevi.

Restricţii de circulaţie

În drumul către mare, participanţilor la trafic le este recomandat să aleagă rute ocolitoare şi să evite Autostrada A2. La Podul de la Feteşti se efectuează lucrări de reabilitare.
În perioada pre, dar şi în timpul festivalului se vor impune restricţii de circulaţie în perimetrul din proximitatea plajei unde are loc Neversea. În zilele de 4 şi 5 iulie, reprezentanţii poliţiei rutiere vor stabili restricţionarea circulaţiei, în funcţie de valorile de trafic. În perioada 6-9 iulie 2023, accesul pe plajă va fi restricţionat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecţia str. Salonic cu str. Yokohama şi str. Belvedere, precum şi la capătul str. Marinei, restricţiile fiind realizate prin intermediul firmei de pază şi al organizatorilor.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.