„Neidentificat”, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, va rula în cinematografele din România începând cu 6 august, fiind distribuit de Transilvania Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O co-producţie România-Cehia-Letonia, filmul vorbeşte despre alegeri definitorii care pornesc de la dorinţe ascunse şi conflicte interne, explorând cu tact şi intensitate peisajul interior al minţii şi sufletului uman.

Pelicula a avut premiera mondială la a 36-a ediţie a Festivalului de Film de la Varşovia unde, actorii principali, Bogdan Farcaş şi Dragoş Dumitru, au fost recompensaţi cu Premiul Special al Juriului.

Din distribuţie mai fac parte Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet.

Pentru Bogdan Farcaş, actor al  Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, este primul rol principal într-un film românesc de lungmetraj, deşi are peste 20 de apariţii în filme internaţionale, colaborând cu regizori precum Fredrik Bond („The Necessary Death Of Charlie Countryman”, unde a jucat alături de Shia LaBeouf), Keoni Waxman, Scott Z. Burns, William Kaufman şi Po-Chih-Leong.

În timp ce traversează o perioadă dificilă în viaţa personală, poliţistul Florin Iespas (Bogdan Farcaş) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoş Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională şi abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neaşteptată, atunci când mai multe detalii din viaţa lui Florin ies la iveală.

„În ciuda filonului poliţist, «Neidentificat» ni se dezvăluie, treptat, ca un film subiectiv, introspectiv, introvertit, îndreptat decisiv înspre interior, şi nu înspre exterior. Este eminamente o poveste despre spaţiul sufletesc uman, despre alegerile care izvorăsc din dorinţe ascunse şi conflicte lăuntrice, mândrie, patimi, taine, ego, vise neîmplinite şi demoni interiori. Filmul vorbeşte despre balansul emoţional dinăuntrul fiecărei persoane, echilibru care este cu mult mai fragil decât ni-l imaginam şi care are nevoie doar de o mică implozie internă pentru a duce la un dezechilibru sufletesc profund şi o explozie externă cu consecinţe devastatoare”, a explicat Bogdan Apetri, potrivit unui comunicat remis News.ro.

El a adăugat: „Ca pentru orice regizor, cel mai aşteptat moment este contactul filmului cu publicul pentru care a fost făcut - în acest caz, publicul din România. Aşadar, mă bucur foarte mult că, după aproape un an de la premiera internaţională, filmul va avea premiera la TIFF Cluj, apoi, imediat, practic fără pauză, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară”.

„Neidentificat” va avea premiera naţională, în prezenţa echipei, pe 26 iulie în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Tema competiţiei de anul acesta se concentrează în jurul temei „Despre dragoste şi alţi demoni”, iar juriul care va decide câştigătorul trofeului este format scenaristul şi scriitorul mexican Guillermo Arriaga („Amores perros”, „21 Grams”, „Babel”, „The Three Burials of Melquiades Estrada”), directorul executiv Israel Film Fund şi fondatorul Belfilms Katriel Schory, regizorul şi producătorul american Scott Coffey („Ellie Parker”, „Adult World”, „Mullholland Drive”) şi actriţa Maria Popistaşu („Întregalde”, „Marţi, după Crăciun”, „Legături bolnăvicioase”).

Premiera de gală va avea loc pe 3 august, la AFI Cinema City din Bucureşti, iar din 6 august filmul va intra în cinematografele din toată ţara.

Născut la Piatra Neamţ, Bogdan Apetri locuieşte în prezent la New York, unde predă regie de film la Universitatea Columbia. Este cunoscut publicului cinefil pentru lungmetrajul „Periferic”, cu Ana Ularu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Mimi Brănescu, premiat în numeroase festivaluri internaţionale (Locarno IFF, Vienna IFF, Warsaw IFF, Salonic IFF).

„Neidentificat” este o producţie Fantascope, Cineart, TV Prague şi Tasse Film, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Române de Televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.