David Crosby, Stephen Stills şi Graham Nash, care au format împreună cu Neil Young un grup emblematic în anii '60, au anunţat miercuri că au cerut retragerea muzicii lor de pe Spotify. Young a provocat, săptămâna trecută, o mişcare contra dezinformării în legătură cu vaccinurile anti-Covid când a criticat podcastul de pe platformă realizat de Joe Rogan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îl sprijinim pe Neil şi suntem de acord cu el: podcastul lui Joe Rogan de pe Spotify este o dezinformare periculoasă”, au scris într-un comunicat muzicienii care au format în 1968, în California, Crosby, Stills, Nash and Young. 

Fostul lor coleg, americano-canadianul Neil Young, a acuzat Spotify de dezinformare referitor la Covid prin faptul că găzduieşte un podcast popular şi controversat al lui Joe Rogan şi a cerut pe 26 ianuarie ca muzica sa să fie retrasă de pe platforma de streaming. 

„Răspândirea cu bună ştiinţă a dezinformării în timpul acestei pandemii globale are consecinţe mortale”, au spus Crosby, Still şi Nash.

„Atât timp cât nu se va acţiona cu adevărat pentru a arăta că trebuie să existe un echilibru între bunăstarea umanităţii şi comerţ, nu vrem ca muzica noastră - sau cea pe care am cântat-o împreună - să fie pe această platformă”, au concluzionat ei. 

Neil Young a fost urmat în acţiunea sa de cântăreaţa canadiană de folk Joni Mitchell. Prinţul Harry şi soţia sa, americana Meghan Markle, care au semnat cu Spotify un acord estimat la 25 de milioane de dolari, şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu această controversă. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.