Muzicianul, producătorul şi stilistul Pharrell Williams a fost numit, marţi, spre suprinderea generală, noul director artistic al casei Vuitton Homme, după decesul lui Virgil Abloh, în noiembrie 2021, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Louis Vuitton are plăcerea de a-l anunţa pe Pharrell Williams director de creaţie pentru departamentul vestimentaţie bărbaţi cu efect imediat", a anunţat casa într-un comunicat.

Prima sa colecţie va fi prezentată în iunie, la Săptămână de prêt-à-porter pentru bărbaţi de la Paris.

Numele său nu a fost menţionat printre potenţialii succesori, dar numirea superstarului în vârstă de 49 de ani este în concordanţă cu moştenirea lui Virgil Abloh, un artist care a devenit o vedetă milenială pentru că a fost legat cu pricepere de moda de lux şi streetwear.

O abordare împărtăşită de Pharrell Williams care, la fel ca designerul care a murit de cancer la 41 de ani, are o pasiune pentru skateboarding, lumea artei şi a muzicii.

"Pharrell Williams este un vizionar ale cărui lumi creative se întind de la muzică la artă şi modă - stabilindu-se ca un simbol cultural universal în ultimii douăzeci de ani. Abilitatea sa de a depăşi graniţele dintre diferitele lumi pe care le explorează se potriveşte destul de firesc cu dimensiunea culturală a Louis Vuitton, întărindu-i valorile de inovaţie, spirit de pionier şi antreprenoriat", subliniază casa.

"Sunt bucuros să-l văd pe Pharrell înapoi acasă, după colaborările noastre din 2004 şi 2008", a declarat Pietro Beccari, CEO Louis Vuitton citat în comunicatul de presă, referindu-se la ochelari sau bijuterii concepute de Pharrell Williams pentru casa de lux franceză.

"Viziunea sa creativă dincolo de modă va conduce, fără îndoială, Louis Vuitton către un nou capitol foarte interesant", a subliniat el.

Vânzările Louis Vuitton au crescut vertiginos de la pandemie, compania valorând acum mai mult de 20 de miliarde de dolari - proprietarul companiei-mamă LVMH, Bernard Arnault, devenind cea mai bogată persoană din lume.

13 premii Grammy

O prezenţă obişnuită în primul rând la defilări, Pharrell Williams este creatorul unor melodii de succes  precum „Happy” şi „Get lucky” de la Daft Punk.

El a primit 13 premii Grammy, între care în 2004, 2014 şi 2019 pentru "producătorul anului". A primit două nominalizări la Oscar, pentru piesa originală "Happy" din filmul "Despicable Me 2" şi pentru "Hidden Figures", nominalizat la premiul pentru "cel mai bun film", în calitate de co-producător.

Născut în Virginia Beach, pe coasta de est a Statelor Unite, Pharrell Williams, care are peste 14 milioane de abonaţi pe Instagram, a realizat şi alte colaborări în modă, în special cu Moncler şi Adidas pentru pantofii Superstar şi Stan Smith.

De asemenea, a co-fondat în 2003 Billionaire Boys Club, un brand de streetwear foarte apreciat de tineri alături de japonezul Nigo, recent numit director artistic al Kenzo care aparţine gigantului LVMH.

Pharrell Williams este cunoscut şi pentru proiectele sale împotriva discriminării, precum Yellow, un ONG care încearcă să ofere aceleaşi oportunităţi tuturor tinerilor prin educaţie.

În 2020, a lansat Black Ambition, o iniţiativă care oferă o punte către succes pentru antreprenorii defavorizaţi care lansează start-up-uri în tehnologie, asistenţă medicală şi servicii de consum.

După moartea lui Virgil Abloh, studiourile s-au ocupat de colecţiile pentru bărbaţi Vuitton.

Ultimul show Vuitton, din ianuarie, a fost marcat de recitalul superstarului pop Rosalia care aproape că a eclipsat prezentarea colecţiei. La crearea decorului au contribuit cineaştii Michel şi Olivier Gondry, designerul Ibrahim Kamara, numit recent şef al colecţiilor Off-White (marca creată de Virgil Abloh), sau fondatorul brandului KidSuper, Colm Dillane, au contribuit la decorul show-ului şi la colecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.