Noapte de Sânziene va fi marcată, pe 23 iunie, pentru al zecelea an consecutiv, printr-un eveniment ce reuneşte muzică, expoziţii şi ateliere şi care va avea loc, începând cu ora 19.00, în grădina Administraţiei Domeniului Public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul serii cuprinde momente artistice cu ansamblul Violoncellissimo (condus de Marin Cazacu), Ducu Bertzi & Friends, Tomma Alistar – live band, Daniela Nane şi Alma Costin.

Dansul Sânzienelor va fi susţinut de şcoala de balet „Jaqueline” şi şcoala de arte „Victoria Art”.

Expoziţii în aer liber vor fi organizate de Uniunea Arhitecţilor din România, iar lor li se va alătura o colecţie de fotografii şi ilustraţii, „Lumea satului românesc de acum 100 de ani”, aparţinând istoricului Alin Ciupală.

De asemenea, va fi amplasat un stand de carte prezentat de Ordinul Arhitecţilor din România – Bucureşti. Copiii îşi vor exprima creativitatea în timpul atelierelor dedicate.

În fiecare an, în preajma Solstiţiului de vară, calendarul marchează sărbătoarea Sânzienelor care este legată de cultul recoltei, al vegetaţiei şi al fecundităţii.

„În agitaţia noastră cotidiană, «Noaptea de Sânziene» este un popas care ne întoarce la natură şi tradiţii. E emoţionant gândul că de aceeaşi sărbătoare se bucurau bunicii şi străbunicii noştri şi că, astăzi, încă ne putem întâlni cu Sânzienele în mijlocul oraşului”, a transmis Georgiana Pogonaru, preşedinte al Asociaţiei Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.