Lungmetrajul ”În lumina lunii / Moonlight”, o dramă scrisă şi regizată de Barry Jenkins, va avea premiera în cinematografele din România pe 10 martie, informează distribuitorul Transilvania Film. Acest film este nominalizat la opt premii Oscar şi va concura la gala de duminică seară inclusiv la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor” (Barry Jenkins), ”cel mai bun actor în rol secundar” (Mahershala Ali) şi ”cea mai bună actriţă în rol secundar” (Naomie Harris).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul ”În lumina lunii / Moonlight” a mai fost nominalizat în 2017 la Oscarurile pentru ”cea mai bună imagine”, ”cel mai bun montaj” şi ”cel mai bun scenariu adaptat”.

”În lumina lunii / Moonlight” urmăreşte viaţa unui tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. Această poveste atemporală despre legături umane şi descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieţii contemporane afro-americane şi o intensă meditaţie personală şi poetică asupra identităţii, familiei, prieteniei şi dragostei.

Personajul principal, Chiron, în cele trei ipostaze, este interpretat de Alex Hibbert, Ashton Sanders şi Trevante Rhodes. Naomi Harris o interpretează pe mama lui Chiron, rol care i-a adus şi o primă nominalizare la Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Iar Mahershala Ali (House of Cards), în rolul de protector, a primit şi el o primă nominalizare la Oscar, la categoria ”cel mai bun actor în rol secundar”.

Regizorul Barry Jenkins a debutat în 2008, cu filmul ”Medicine for Melancoly”. Opt ani mai târziu, el a revenit în forţă cu ”În lumina lunii / Moonlight”, adaptarea piesei de teatru ”In Moonlight Black Boys Look Blue”, scrisă de Tarell Alvin McCraney, şi a câştigat inimile criticilor şi peste 150 de premii din 250 de nominalizări la festivaluri şi gale cinematografice din toată lumea.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.