Monetăria Regală a Marii Britanii a prezentat o nouă monedă de colecţie care îl înfăţişează pe regretatul star pop George Michael, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael, care a crescut în Hertfordshire, a format Wham! împreună cu Andrew Ridgeley, un coleg de la şcoala Bushey Meads.

Moneda de colecţie prezintă o fotografie a lui Michael purtând ochelarii de soare care îl caracterizau şi un refren din cântecul său "Faith".

Culorile negru şi roşu apar pe o parte a monedei, deoarece au fost folosite în mod proeminent de-a lungul carierei sale.

George Michael Entertainment a declarat că este "profund onorat" de omagiul adus de Royal Mint, Llantrisant, Rhondda Cynon Taf.

Acesta a adăugat că artistul ar fi fost "extrem de mândru şi cu adevărat emoţionat că o instituţie naţională a decis să-i omagieze memoria în acest mod".

În decembrie, melodia "Last Christmas" a trupei a ajuns pe primul loc în topul single-urilor din Marea Britanie, la 39 de ani după ce a fost lansată pentru prima dată.

Sandra Deiana, designerul monedei, a explicat că şi-a dorit "un portret detaliat care să surprindă expresia carismatică a artistului. M-am gândit în special la ochelarii săi de soare emblematici".

Moneda este cea mai recentă completare a seriei Music Legends a Monetăriei Regale, care a inclus artişti precum David Bowie, Elton John şi Queen.

Michael şi-a petrecut primii ani de viaţă în Edgware, Londra, înainte de a se muta împreună cu familia sa în Radlett, Hertfordshire, în anii 1970.

Locuia în Goring, Oxfordshire, când a murit, în 2016.

Cântăreţul şi compozitorul are o placă albastră în onoarea sa la şcoala Bushey Meads.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.