Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc şi Ioana Flora în distribuţie, va putea fi vizionată în cinematografele româneşti începând cu weekendul Zilei Îndrăgostiţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmat în toamna anului 2019, în România şi Germania, lungmetrajul „Lebensdorf”, al doilea al regizorului Vali Hotea, va rula pe marile ecrane din 11 februarie, fiind distribuit de microMULTILATERAL.

„Lebensdorf” a avut premiera mondială anul trecut, la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, de la Sfântu Gheorghe.

Filmul spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorţ şi criza vieţii mijlocii. El pleacă din Bucureşti pentru a prelua o rezidenţă de creaţie la Berlin şi astfel ajunge să penduleze între două ţări şi două femei: Andra (Ioana Flora), soţia sa temperamentală, şi Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinereţe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-şi reconstrui viaţa, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare.

„Divorţul este cu siguranţă o experienţă neplăcută, câteodată chiar traumatizantă. În această comedie dulce-amară despre imaturitate emoţională, incapacitatea de a lua o decizie şi lipsa asumării unei responsabilităţi, îmi conturez personajul principal cu o uşoară ironie, dar şi înţelegere, în timp ce trece prin această etapă a vieţii. Filmul nu prezintă numai călătoria sa sentimentală, ci şi o descindere în subconştientul său angoasat. Folosind preponderent o stilistică realistă, filmul include inserţii de pseudo-documentar, dar şi momente de factură onirică, coşmărească sau poetică”, declară regizorul Vali Hotea.

Scenariul „Lebensdorf” este semnat de Ileana Muntean şi Vali Hotea, imaginea, de Alexandru Solomon, iar montajul este realizat de Dana Bunescu. De scenografie s-a ocupat Mălina Ionescu, de costume, Cireşica Cuciuc, responsabilă de machiaj a fost Bianca Boeroiu, iar de coafură Domnica Bodogan. Producătoare sunt Ada Solomon şi Diana Păroiu.

Lungmetrajul este o producţie HiFilm Productions în asociere cu nomada.solo şi Visual Walkabout în co-producţie cu: Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media şi Scharf Film Production.

„Lebensdorf” a fost realizat cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene, Televiziunii Române. Finanţatori: Cinema City Romania, Bilka Steel, savana, Dr. Oetker, kika Romania, Avon Cosmetics Romania, Savini Due, MediaCom, Vitrina Advertising.

Vali Hotea a semnat regia mai multor scurtmetraje premiate, precum „Marea aventură” (1994) şi „Meditaţia” (1997). A supervizat şi a scris scenariile a numeroase videoclipuri muzicale şi reclame, dar şi documentare şi seriale TV, printre care „Roberta” (2000), „Călătorie de vis” (2004), „Serviciul omoruri” (2007) şi „Fetele marinarului” (2009).

Primul său lungmetraj, „Roxanne”, a avut premiera la Festivalul de la Locarno în 2013, urmată de selecţia la numeroase festivaluri internaţionale de film (printre care Cottbus, Praga, Luxor) şi de două nominalizări la Premiile Gopo. În prezent, el se află în dezvoltare cu un nou proiect de lungmetraj - „Apa”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.