Miliardarul japonez care a cumpărat în această săptămână un tablou realizat de artistul român Adrian Ghenie a cheltuit în doar câteva zile suma de 98 de milioane de dolari, achiziţionând şapte lucrări la două licitaţii de artă contemporană organizate la New York, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yusaku Maezawa, care a făcut avere din comerţul online, a cumpărat în total şapte opere de artă ce au fost puse în vânzare în aceste zile la licitaţiile de primăvară organizate de casele Christie's and Sotheby's, la New York.

La aceste licitaţii, magnatul nipon a plătit cea mai mare sumă - 57,3 milioane de dolari - pentru un autoportret al pictorului Jean-Michel Basquiat, stabilind astfel un record de preţ pentru operele artistului american. 

Printre operele cumpărate de omul de afaceri japonez se află şi tabloul ”Self-Portrait as Vincent van Gogh” realizat de artistul român Adrian Ghenie, care a fost vândut de casa Sotheby's cu suma de 2,6 milioane de dolari. 

Celelalte lucrări cumpărate de Yusaku Maezawa sunt: Un tablou fără titlu semnat de Christopher Wool (cumpărat cu 13,9 milioane de dolari), ”Runaway Nurse” de Richard Price (cumpărat cu 9,7 milioane de dolari), sculptura ”Lobster” de Jeff Koons (cumpărată cu 6,9 milioane de dolari), instalaţia ”Sumac 17” a sculptorului Alexander Calder (cumpărată cu 5,8 milioane de dolari) şi sculptura ”Eat War” de Bruce Nauman (cumpărată cu 1,6 milioane de dolari).

Magnatul nipon intenţionează să expună aceste opere de artă în Tokyo, oraşul în care locuieşte.  

Yusaku Maezawa a făcut avere după ce a înfiinţat compania Start Today în 1998 şi compania de comerţ online cu articole de modă Zozotown în 2004. 

Aceste companii l-au ajutat să devină miliardar în jurul vârstei de 35 de ani. Ajuns între timp la vârsta de 40 de ani, Yusaku Maezawa ocupă, potrivit revistei Forbes, locul al 17-lea în topul celor mai bogaţi oameni din Japonia, cu o avere de peste 2,7 miliarde de dolari. 

El este şi fondator al Fundaţiei de Artă Contemporană din Tokyo, care organizează expoziţii publice de două ori pe an. 

Magnatul nipon intenţionează să îşi deschidă şi o galerie privată în oraşul lui natal, Chiba. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.