Actriţa americană Michelle Williams, nominalizată de trei ori la premiile Oscar, se află în negocieri pentru a o interpreta pe cântăreaţa rock Janis Joplin într-un film biografic dedicat artistei, care se va intitula ”Janis” şi va fi regizat de Sean Durkin, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va fi produs de Peter Newman alături de partenerii lui Sean Durkin la Borderline Films, dar şi de Uncommon Productions, Interal şi Seven Hills Productions. Newman deţine de mult timp drepturile pentru o mare parte din catalogul muzical al cântăreţei Janis Joplin şi pentru o colecţie largă de materiale scrise, care vor fi folosite pentru a prezenta ultimele şase luni din viaţa artistei.

Actriţa Michelle Williams, născută pe 9 septembrie 1980, ar putea intra în cursa pentru Oscar cu apariţia ei în filmul ”Manchester by the Sea”, care va avea premiera pe Amazon luna viitoare. De asemenea, actriţa a jucat în filmul “Certain Women”, regizat de Kelly Reichardt, care va avea premiera vineri, în Satele Unite ale Americii, şi a fost nominalizată recent la Premiile Tony pentru apariţia ei în spectacolul de teatru “Blackbird”.

Artista a câştigat un Glob de Aur pentru interpretarea rolului Marilyn Monroe în filmul ”O săptămână cu Marilyn” (2011).

Michelle Williams a fost nominalizată de trei ori la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”Brokeback Mountain”, ”Blue Valentine” şi ”My Week With Marilyn”.

În prezent, Michelle Williams se află în repetiţii pentru “The Greatest Showman on Earth”, a cărui filmare va începe luna viitoare.

Janis Lyn Joplin (19 ianuarie 1943 - 4 octombrie 1970) a fost o cântăreaţă, compozitoare şi textieră americană de muzică rock (blues-rock, hard rock, psihedelic) cu influenţe de rhythm and blues şi soul. Janis Joplin este considerată unul dintre cele trei superstaruri ale generaţiei flower power, alături de Jimi Hendrix şi Jim Morrison.

A devenit cunoscută în anii 1960 prin albumele înregistrate alături de formaţia Big Brother and the Holding Company. Ulterior, cântăreaţa a decis să se dedice unei cariere independente şi a avut succes cu piese intrate în legenda muzicii rock, precum "Me and Bobby McGee", "Piece of My Heart", "Cry Baby", "Down on Me", "Ball 'n' Chain", "Summertime" şi "Mercedes Benz".

Janis Joplin a murit la vârsta de 27 de ani, pe 4 octombrie 1970, în urma unei supradoze accidentale de droguri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.