Starurile internaţionale în ţinute extravagante au defilat, luni, la Gala anuală de la Metropolitan Museum of Art din New York pentru o seară filantropică, după două ediţii bulversate de pandemie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Met Gala 2022”, în inima Manhattanului, a prezentat tema „Gilded Glamour” care a reînviat ”Gilded Age”, vârsta de aur americană de la finalul secolului XIX. Vedetele au apărut pe scările Metropolitan Museum of Art (Met) în rochii fără bretele, în smokinguri, ţinute ultra şic, hiper glamour, strălucitoare sau cu mesaje politice. 

Lista de 400 de staruri din modă, muzică, cinema, reţele de socializare, politică sau companii - americane - a fost secretă până în ultimul moment: publicul le-a văzut pe Billie Eilish, Olivia Rodrigo, Cardi B, Megan Thee Stallion, Lenny Kravitz, Ariana DeBose, Sarah Jessica Parker, Gigi şi Bella Hadid şi Stromae.

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a ridicat braţul în faţa mulţimii. Pe cale de a cumpăra Twitter, el a promis pe covorul roşu să facă din aceasta reţeaua de socializare „cea mai incluzivă posibil”. 

Hillary Clinton a salutat „spiritul Americii” strălucind la gală. Au fost prezente şi actriţele Glenn Close, Sigourney Weaver şi Jessica Chastain.

35.000 de dolari intrarea

Primii sosiţi, Emma Chamberlain, personalitate YouTube, a apărut într-o rochie Louis Vuitton, iar marea amfitrioană a serii, redactorul-şef Vogue, Anna Wintour, a purtat o ţinută Chanel. 

Oaspeţii au plătit 35.000 de dolari pentru un loc la cina de gală, 200.000 şi 300.000 de dolari a costat o masă plătită de un mecena, conform cifrelor neoficiale de anul trecut. Adică un total estimat la mai mult de 16 milioane de dolari. 

Pentru ediţia 2021, reprogramată din mai în septembrie din cauza pandmeiei, după o anulare totală în 2020, spectacolul a fost asigurat de Billie Eilish, transformată în Marilyn Monroe cu păr blond platinat. Anul acesta, cântăreaţa a purtat o ţinută în crem şi verde semnată Gucci. 

Gala a fost şi ocazia pentru un mesaj politic: primarul oraşului New York, Eric Adams, a apărut cu o vestă pe care era scris mesajul său de campanie prin care cerea „oprirea violenţei prin arme de foc” într-un oraş afectat de criminalitate. 

În pura tradiţie filantropică americană, seara, care are loc în prima zi de luni din mai, este destinată finanţării departamentului de modă al Met (The Costume Institute) şi coincide cu marea sa expoziţie anuală. Ea a fost prezentată luni dimineaţă de prima doamnă a SUA, Jill Biden, care a văzut în aceasta „celebrarea designerilor şi modei care au modelat adevărata identitate a Americii”. 

„Antologia modei” americane este o retrospectivă a secolelor XIX-XX cu o sută de piese vestimentare reinterpretate de creatori precum Sofia Coppola, Martin Scorsese sau Tom Ford.

Gala a avut loc în timp ce jurnalişti şi editori de la Vogue şi alte publicaţii din cadrul grupului Condé Nast (GQ, Vanity Fair, Glamour etc.) au lansat o mişcare pentru a crea un sindicat, amintind pe coperta revistei: „Met Gala 2022 cea mai lungă noapte a muncitorilor”. 

Pe covorul roşu, au fost mai puţine excentricităţi faţă de anii trecuţi: în 2019, cântăreţul şi actorul Billy Porter a apărut în zeu al soarelui, desfăcând aripi aurii şi purtat pe umeri de bărbaţi musculoşi. Nimeni nu a egalat-o pe Lady Gaga care a făcut streptease pe scări. 

Kim Kardashian, care a avut o apariţie în negru (inclusiv faţa) în septembrie trecut, a închis această mega prezentare de modă cu părul strâns şi blond platinat, în rochia bej strălucitoare purtată de Marilyn Monroe când a cântat celebrul „Happy Birthday Mr President”, în contextul în care în curând se vor împlini 60 de ani de la moartea actriţei. 

Creată în 1948, gala Met a fost mult timp rezervată înaltei societăţi newyorkeze, dar Anna Wintour, care a preluat-o în 1995, a transformat-o într-un eveniment „popular”, adaptat erei reţelelor de socializare. 

Anul acesta, titlul de co-preşedinte de onoare a fost oferit de altfel patronului Instagram, Adam Mosseri, alături de Anna Wintour şi stilistul Tom Ford. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.