Actriţa americană Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, l-a imitat pe Donald Trump, pe scena unei gale de teatru, luni seară, la festivalul Shakespeare in the Park, organizat la New York, informează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vedeta hollywoodiană, care este o susţinătoare a lui Hillary Clinton, a reuşit o interpretare strălucită a candidatului Partidului Republican la alegerile prezidenţiale americane din toamna acestui an, purtând un costum bărbătesc care o făcea să pară supraponderală şi vopsindu-şi chipul în portocaliu.

Această apariţie inedită a celebrei actriţe americane a avut loc la ediţia din 2016 a evenimentului Shakespeare in the Park Public Theater Gala, organizat la teatrul Delacorte din Central Park, New York.

Actriţa, în vârstă de 66 de ani, a purtat de asemenea o cravată roşie şi o coafură amuzantă, care imită tunsoarea lui Donald Trump. 

Meryl Streep a interpretat un fragment din aria ”Brush Up Your Shakespeare”, alături de buna ei prietenă, actriţa Christine Baranski, la acest eveniment anual, care a adus un tribut special celebrului dramaturg britanic, la 400 de ani de la moartea acestuia. 

Acest duet din musicalul ”Kiss Me, Kate”, ce are la bază piesa de teatru ”Îmblânzirea scorpiei”, scrisă de Wiliam Shakespeare, este interpretat în mod tradiţional de bărbaţi în roluri de gangsteri, care îi sfătuiesc pe alţi bărbaţi în privinţa felului în care pot să le impresioneze pe femei, recitind versuri din Shakespeare. 

”Să îmi spuneţi şi mie, vă rog, de ce toate femeile spun «nu»”, a declamat Meryl Streep pe scenă. ”Şterge praful de pe cunoştinţele sale despre Shakesperare şi femeile vor fi impresionate”, îi răspunde Christine Baranski. 

 

”Recită doar câteva versuri din «Othello» şi ei vor crede că eşti un tip extraordinar”, a adăugat Baranski.

”Îmblânzirea scorpiei” este primul spectacol jucat la Public Theater în acest an, în cadrul seriei de evenimente anuale dedicate lui Shakespeare, în regia Phyllidei Lloyd, care a regizat o distribuţie exclusiv feminină, din care au mai făcute parte Janet McTeer şi Cash Jumbo. 

Phyllida Lloyd a regizat şi celebrul musical ”Mamma Mia” în care au jucat Meryl Strep şi Christine Baranski. 

Prestaţia artistică de luni seară a actriţei Meryl Streep s-a produs în aceeaşi zi în care presa americană a anunţat că Hillary Clinton se îndreaptă spre ultima rundă de alegeri primare şi că ar fi câştigat deja nominalizarea din partea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale americane. 

Meryl Streep este o susţinătoare declarată a lui Hillary Clinton, cel mai propabil rival al lui Donald Trump în cursa prezidenţială, iar simpatia este reciprocă, deoarece Clinton a dezvăluit recent că, în eventualitatea în care la Hollywood va fi produs un film despre viaţa ei, atunci şi-ar dori ca rolul principal să fie jucat de Meryl Streep.

Hillary Clinton va deveni cel mai probabil în zilele următoare prima femeie nominalizată de un partid politic major din Statele Unite în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Meryl Streep, născută pe 22 iunie 1949, este considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa. A debutat pe marile ecrane în 1977 cu un rol în filmul ”Julia” şi, după un singur an, în 1978, a câştigat premiul Emmy cu un rol jucat în miniseria TV ”Holocaust” şi a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasă, graţie prestaţiei din filmul ”Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter”.

Nominalizată de 19 ori de Academia de film americană, Meryl Streep are mai multe nominalizări la Oscar decât oricare actor sau actriţă din istorie şi a câştigat Oscarul pentru rol secundar în filmul ”Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer” (1979) şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din ”Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei” (1982) şi ”The Iron Lady/ Doamna de fier” (2011). A impresionat şi în alte filme bine primite de public şi criticii de specialitate, precum ”Iubita locotenentului francez”, ”Departe de Africa”, ”Casa spiritelor”, ”Râul ucigaş”, ”Podurile din Madison County”, ”Orele”, ”Diavolul se îmbracă de la Prada”, ”Julie şi Julia” şi ”Ţinutul din mijlocul verii”.

A câştigat al doilea premiu Emmy în 2004 cu rolul din miniseria TV ”Îngeri din America”, produsă de postul HBO, şi a fost recompensată de-a lungul anilor cu opt Globuri de Aur. A primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film (AFI) în 2004 şi cu Kennedy Center Honour în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane. Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of Freedom. În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.