Actriţa Meryl Streep, recompensată cu Oscar, l-a criticat pe Harvey Weinstein, cu care a lucrat la filme precum ”August: Osage County” şi “The Iron Lady”, după ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală. Artista a spus despre comportamentul producătorului că este ”dezonorant”, ”de neiertat” şi ”un abuz de putere” şi le-a numit ”eroi” pe femeile care au vorbit despre acesta, informează huffingtonpost.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie trimisă în exclusivitate publicaţiei The Huffington Post de către reprezentanta actriţei, Leslee Dart, Meryl Streep a spus că nu ştia că Harvey Weinstein a avut un asemenea comportament şi că a plătit pentru obţinerea unor acorduri cu cel puţin opt femei care l-au acuzat de hărţuire şi abuz sexual.

”Vestea ruşinoasă despre Harvey Weinstein ne-a consternat pe aceia dintre noi cărora el ne-a susţinut munca şi cărora ne-a sprijinit cauzele bune şi demne. Femeile curajoase care au vorbit pentru a divulga acest abuz sunt eroii noştri”, a transmis actriţa.

”Ceva poate fi clarificat. Nu a ştiut toată lumea. Harvey a fost exasperant, dar respectuos cu mine şi cu multe alte persoane cu care a avut relaţii profesionale. Nu am ştiut despre aceste acuzaţii: Nu am ştiut despre acordurile financiare cu actriţe şi colegi; nu am ştiu despre întâlnirile sale în camerele de hotel sau despre alte acte necorespunzătoare şi coercitive. Şi dacă ar fi ştiu toată lumea, nu cred că reporterii de investigaţie în domeniul divertismentului şi din media «hard news» ar fi neglijat acest subiect timp de decenii”, a mai spus Meryl Streep.

”Acest comportament nu poate fi scuzat, este un abuz de putere familiar. Fiecare voce curajoasă care este auzită şi prezentată de mass-media va schimba jocul, până la urmă”, a adăugat ea. 

Producătorul Harvey Weinstein, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” (1998), a fost concediat de compania sa, The Weinstein Co, la care era copreşedinte, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală care i-au fost aduse recent de mai multe femei, între care actriţa Ashley Judd.

După această decizie, compania va fi condusă de fratele lui Harvey Weinstein, Bob Weinstein, care avea funcţia de copreşedinte, şi David Glasser, COO.

Consiliul de administraţie al companiei a luat decizia ”în lumina noilor informaţii despre comportamentul lui Harvey Weinstein care au apărut în ultimele câteva zile”. Compania a făcut anunţul concedierii copreşedintelui printr-un comunicat de presă, precizând că acesta a fost informat cu privire la această decizie.

Compania de producţie Weinstein Co a anunţat, vineri, că Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, s-a retras din activitatea sa, pe termen nedeterminat, în urma articolului apărut joi în New York Times, potrivit căruia producătorul ar fi încheiat opt acorduri pentru a evita procese cu femei pe care le-ar fi hărţuit pe parcursul a trei decenii.

Compania Weinstein Co a mai comunicat că desfăşoară o anchetă internă.

NY Times a publicat joi un articol cu titlul „Decades of sexual harassment accusations against Harvey Weinstein” (Decenii de acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa lui Harvey Weinstein) în care a fost inclusă şi o declaraţie a producătorului.

El îşi cerea scuze pentru faptele sale: „Îmi dau seama că felul în care m-am purtat cu oamenii cu care am muncit în trecut a cauzat multă durere şi, sincer, îmi cer iertare pentru asta. Chiar dacă încerc să mă îndrept, ştiu că am un drum lung de parcurs”.

După aceasta, Weinstein a ameninţat că va da în judecată New York Times pentru defăimare.

Câştigătoare a unui premiu Oscar, actriţa Brie Larson a scris pe Twitter: „Ca de obicei, sunt alături de curajoasele supravieţuitoare ale hărţuirii şi agresiunii sexuale. Nu este vina voastră. Vă cred”.

„Femeile care au ales să vorbească despre hărţuirea lui Harvey Weinstein merită admiraţia noastră. Nu este amuzant şi nici uşor. e curaj”, a scris Lena Dunham, creatoarea şi protagonista serialului „Fetele/ Girls”.

Harvey Weinstein şi fratele lui Bob au înfiinţat, în 1979, compania Miramax. În 2005, ei au vândut-o şi au pus bazele The Weinstein Company.

Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman. Weinstein a produs sau a distribuit filme recompensate cu Oscar precum “Shakespeare in Love” şi “Chicago”. Între filmele pe care le-a mai produs se numără „The English patient” (1996), „Malèna” (2000), „Gangs of New York” (2002), „Fahrenheit 9/11” (2004) şi „Django Unchained” (2012).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.