Agentul de presă al actriţei americane Meryl Streep a criticat o nouă biografie a artistei, scrisă de Michael Schulman, la care vedeta nu ar fi contribuit şi potrivit căreia actorul Dustin Hoffman ar fi lovit-o în timpul filmărilor de la ”Kramer contra Kramer/ Kramer vs. Kramer” (1979), informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un fragment din biografie, intitulată ”Her Again: Becoming Meryl Streep”, publicat de revista Vanity Fair, Michael Schulman povesteşte că Meryl Streep ar fi încercat să îşi facă mai simpatic personajul, Joanna, pentru care a câştigat ulterior un Oscar. Însă, Dustin Hoffman ar fi fost iritat de obiecţiile actriţei şi ar fi făcut presiuni asupra ei, cerându-i să respecte scenariul.

Relaţia celor doi actori ar fi devenit personală. ”O provoca. Hoffman folosea lucruri pe care le ştia despre viaţa ei personală şi despre John (regizorul John Cazale, cu care actriţa a avut o relaţie, decedat cu puţin timp înainte de filmări, n.r.), pentru a primi răspunsurile pe care el credea că ea ar trebui să le dea în timpul filmărilor”, a declarat producătorul filmului ”Kramer contra Kramer/ Kramer vs. Kramer”, Richard Fischoff, în acea biografie. 

”Dustin a pălmuit-o, cu putere, peste obraz, lăsându-i o urmă roşie”, a scris Schulman, adăugând că Meryl Streep a continuat filmarea pentru acea scenă.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al actriţei a spus că vedeta nu are nicio legătură cu volumul scris de Schulman şi că nu şi-a dat acordul pentru această biografie.

”Doamna Streep nu comentează această carte. Este neautorizată. Nu şi-a adus contribuţia la ea şi nici nu a citit-o”, a declarat reprezentantul actriţei. 

Deşi Meryl Streep nu a comentat aceste informaţii, Dustin Hoffman a dezvăluit, anterior, pentru publicaţia The Hollywood Reporter, că perioada filmărilor pentru pelicula ”Kramer contra Kramer/ Kramer vs. Kramer” a fost grea pentru el. ”Treceam printr-un divorţ şi consumam droguri, ceea ce m-a epuizat complet”, a declarat actorul.

Meryl Streep, născută pe 22 iunie 1949, este considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa. A debutat pe marile ecrane în 1977 cu un rol în filmul ”Julia” şi, după un singur an, în 1978, a câştigat premiul Emmy cu un rol jucat în miniseria TV ”Holocaust” şi a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasă, graţie prestaţiei din filmul ”Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter”.

Nominalizată de 19 ori de Academia de film americană, Meryl Streep are mai multe nominalizări la Oscar decât oricare actor sau actriţă din istorie şi a câştigat Oscarul pentru rol secundar în filmul ”Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer” (1979) şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din ”Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei” (1982) şi ”The Iron Lady/ Doamna de fier” (2011). A impresionat şi în alte filme bine primite de public şi criticii de specialitate, precum ”Iubita locotenentului francez”, ”Departe de Africa”, ”Casa spiritelor”, ”Râul ucigaş”, ”Podurile din Madison County”, ”Orele”, ”Diavolul se îmbracă de la Prada”, ”Julie şi Julia” şi ”Ţinutul din mijlocul verii”.

A câştigat al doilea premiu Emmy în 2004 cu rolul din miniseria TV ”Îngeri din America”, produsă de postul HBO, şi a fost recompensată de-a lungul anilor cu opt Globuri de Aur. A primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film (AFI) în 2004 şi cu Kennedy Center Honour în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane. Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of Freedom. În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.