Simon Le Bon şi John Taylor, membri ai trupei Duran Duran, vor aduce un tribut grupului Roxy Music la ceremonia de includere în Rock and Roll Hall of Fame, care va avea loc pe 29 martie, la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taylor a vorbit despre acest lucru cu chitaristul Steve Jones, fost membru al Sex Pistols, la emisiunea „Joney’s Jukebox”: „Îmi amintesc că i-am văzut la televizor şi nu semănau cu nimic din ce văzusem până atunci. Erau din altă lume”.

Artistul a făcut astfel referire la primul recital al Roxy Music din cadrul „Top of the Pops”, din 1972, când a cântat primul single, „Virginia Plain”.

Ani mai târziu, Duran Duran a adus un omagiu acelui cântec, membrii grupului interpretând o parte din el live, în timpul unui show din 1998, ca introducere pentru piesa „Rio”.

Ceremonia de la sfârşitul lunii martie va fi una specială pentru fanii Roxy Music, care a influenţat grupuri de la Duran Duran la Chic. Va fi pentru prima dată, din 2011, când trupa va cânta împreună.

Anul acesta vor mai fi incluşi Def Leppard, The Cure, Radiohead, The Zombies, Janet Jackson şi Stevie Nicks.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.