Actorul şi regizorul Mel Gibson a dat în judecată Voltage Pictures, luni, după ce compania ar fi încălcat contractul pentru coproducţia următorului film al său, “The Professor and the Madman”, bazat pe un roman omonim scris de Simon Winchester despre crearea Oxford English Dictionary, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest film, Mel Gibson interpretează rolul profesorului, James Murray, care a supravegheat crearea dicţionarului, iar Sean Penn interpretează rolul ”nebunului”, William Chester Minor, care a contribuit cu 10.000 de definiţii, din azilul în care era internat.

Mel Gibson şi producătorul Bruce Davey au dezvoltat acest proiect timp de aproape două decenii. În 2015, cei doi au stabilit, prin intermediul companiei lor, Icon Productions, un acord de coproducţie cu Voltage pentru a crea filmul, a cărui premieră a fost programată pentru acest an, potrivit The Hollywood Reporter.

În procesul intentat la Tribunalul Superior din Los Angeles, Mel Gibson a acuzat Voltage Pictures că a încălcat termenii acordului de producţie, refuzând să permită filmarea unor scene importante în Oxford.

De asemenea, în plângerea sa, actorul a precizat că Voltage Pictures nu a dezvoltat un buget final, nu a asigurat o garanţie pentru finalizarea proiectului, şi nu a respectat un acord stabilit cu Farhad Safinia.

Potrivit lui Mel Gibson, companiei sale de producţie nu i-au fost rambursate în totalitate cheltuielile, nu i-a fost plătită integral taxa de producţie şi i-a fost refuzat dreptul de a avea prima negociere în legătură cu distribuirea filmului în Australia.

În plângerea sa, Mel Gibson a precizat că prin contract are dreptul de a alege între montajul final realizat de Voltage Pictures şi cel realizat de regizorul şi scenaristul filmului, Farhad Safinia. Însă, Farhad Safinia a fost împiedicat să filmeze întregul scenariu şi nu a putut realiza montajul final.

Potrivit procesului, Voltage Pictures a prezentat o parte a filmului unor distribuitori la Festivalul de Film de la Cannes şi l-a proiectat în comitatul Los Angeles, încălcând dreptul lui Mel Gibson de a alege montajul final.

Nicolas Chartier, directorul executiv al companiei Voltage, nu a fost disponibil pentru a oferi un comentariu.

Mel Gibson, născut pe 3 ianuarie 1956, este actor, regizor, producător şi scenarist. A fost recompensat cu două premii Oscar în 1996, pentru pelicula ”Inimă neînfricată/ Braveheart”, la categoriile ”cel mai bun film” şi ”cel mai bun regizor”. Cineastul a fost nominalizat încă o dată la premiile Oscar, în 2017, cu filmul ”Hacksaw Ridge”, la categoria ”cel mai bun regizor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.