Henry Heimlich, un medic în vârstă de 96 de ani, inventatorul unei tehnici de salvare care îi poartă numele, a utilizat pentru prima dată el însuşi acea metodă, în această săptămână, pentru a salva viaţa unei femei internate într-un azil pentru bătrâni din oraşul Cincinnati, care se înecase cu un hamburger, au anunţat, vineri, reprezentanţii acelui stabiliment medical, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Henry Heimlich, care a prezentat în numeroase emisiuni de televiziune americane celebra ”manevră Heimlich”, pe care a inventat-o cu scopul de a înlătura fragmente alimentare rămase blocate la nivelul căilor respiratorii, nu folosise niciodată până acum această metodă în situaţii de urgenţă, a precizat Ken Paley, purtătorul de cuvânt al azilului din Cincinnati.

Luni, Henry Heimlich, în timp ce se afla în sala de mese de la Deupree House, azilul pentru bătrâni din Cincinnati în care locuieşte, a remarcat că una dintre rezidentele centrului, Patty Ris, în vârstă de 87 de ani, se înecase cu un hamburger. 

Celebrul chirurg american s-a ridicat de pe scaun, şi-a pus braţele în jurul toracelui femeii, a apăsat în acea zonă, pentru a aplica o anumită presiune la nivelul abdomenului acesteia, imediat sub coaste, urmând propriile instrucţiuni pe care le-a formulat pentru ”manevra Heimlich” - care sunt prezentate pe afişe de mari dimensiuni în majoritatea restaurantelor din Statele Unite, chiar dacă legislaţiile din anumite state americane au renunţat la această obligativitate.

”După trei compresiuni, bucata de carne a ieşit afară, ea a început să respire din nou, iar culoarea feţei i s-a schimbat”, a declarat Henry Heimlich, într-un interviu video realizat cu Ken Paley, vicepreşedintele diviziei de marketing de la Episcopal Retirement Services, care administrează azilul Deupree House. 

”M-am simţit minunat după aceea, pentru că am reuşit să o salvez. Ştiam deja că metoda mea funcţionează în toată lumea, am simţit satisfacţie”, a adăugat Heimlich, care locuieşte în acel azil de 120 de apartamente de şase ani şi care înoată în fiecare zi pentru a se menţine în formă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.