Mai mult de 3.000 de spectatori din întrega ţară au participat, în peste 33 de cinematografe, la Festivalului Internaţional de Film de Animaţie - ABIFF, în weekendul de lansare, 9 - 11 iulie 2021. O componentă importantă a festivalului, pe lângă proiecţiile de film care vor continua pe tot parcursul verii, o reprezintă organizarea de ateliere de prezentare pentru liceeni şi masterclass-uri cu profesionişti din industrie pentru studenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ABIFF oferă în premieră în România, pe 23 si 24 iulie, un masterclass de animaţie susţinut de Robert Sowa.

Robert Sowa este regizor de animaţii şi artist grafic, director al Animation Film Studio, Departamentul Academiei de Arte Plastice din Cracovia (Polonia), unul dintre cei mai apreciaţi profesionişti din industria de animaţie.

Este cunoscut pentru limbajul propriu, creat pe diferite medii şi pe relaţia dintre spaţiile vizuale şi sonore. 

Participanţii vor avea ocazia să înveţe cum pot începe o animaţie, cum se face documentarea, dar şi despre procesul de post-producţie. De asemenea, va fi analizată relaţia dintre regizor şi producător în cadrul realizării unui film de animaţie.



Masterclass-ul va avea şi o parte practică în care participanţii vor realiza un scurt exerciţiu despre structura pregătirii unui film, storyboard-ul, design şi vizual, sunet şi muzică, dramaturgie şi procesul de producţie. 

Cursul se adresează studenţilor la facultăţi de profil şi se desfăşoară în limba engleză, online, pe platforma Zoom. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (12 participanţi). Înscrierile se fac la contact@abiff.ro până miercuri, 21 iulie, în baza CV-urilor.  

Proiectul „ABIFF - Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Bucureşti” este organizat de ABI Fundaţie şi este finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.  Bugetul total al proiectului este de 943.800 de lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanţării nerambursabile este de 849.420 de lei (175.943,49 euro). Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.

ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Din anul 2010 este implicată ca partener în iniţiativele United Against Racism şi Radicalisation Awareness Network.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.