Stan Lee, creatorul unora dintre cei mai emblematici supereroi ai universului Marvel, va fi subiectul unui documentar Disney+ în 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platforma de streaming a anunţat printr-un scurt videoclip, lansat miercuri, ziua care ar fi marcat o sută de ani de la naşterea creatorului american de benzi desenate care a murit în 2018. Data exactă de lansare a filmului, intitulat „Stan Lee”, nu a fost dezvăluită.

„100 de ani vis. 100 de ani de creaţie. 100 de ani Stan Lee”, se poate citi în legenda acestui videoclip, alcătuit din unele dintre apariţiile lui Stan Lee în filme adaptate cu eroii săi, montate în maniera Alfred Hitchcock. 

Potrivit The Hollywood Reporter, Stan Lee şi-a început cariera la Timely Comics, predecesorul Marvel, în 1939. A devenit redactor-şef la Marvel Comics. Împreună cu ilustratori precum Jack Kirby sau Steve Ditko, el a dat naştere unor figuri emblematice în banda desenată americană precum: Fantastic Four, Daredevil, X-Men şi Spider-Man. Tot Stan Lee i-a inventat pe Black Panther, Mighty Thor, Iron Man, Incredible Hulk şi Ant-Man.

În luna mai, Marvel Studios (deţinută de compania Walt Disney din 2009) a semnat un acord cu compania Stan Lee Universe pentru a folosi numele şi imaginea scenaristului în viitoarele filme şi seriale, dar şi în parcuri, atracţii.

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York. A fost desenator, scriitor, editor, om de televiziune şi preşedinte al Marvel. A primit National Medal of Arts în 2008 şi a fost inclus în The Will Eisner Award Hall of Fame (1994) şi Jack Kirby Hall of Fame (1995).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.