Regizorul Martin Scorsese a lucrat timp de mai bine de trei decenii în fruntea The Film Foundation. O mie de filme clasice au fost restaurate de la înfiinţarea organizaţiei, cu scopul de a le promova, conserva şi salva de la uitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia va lansa din 9 mai o nouă iniţiativă: o sală de proiecţie virtuală.

La începutul fiecărei luni, un lungmetraj va fi difuzat. Pe 9 mai, este programat filmul romantic „Know Where I'm Going!” de Michael Powell şi Emeric Pressburger. The Film Foundation a supervizat restaurarea sa împreună cu Cinemateca britanică, BFI. Filmul a fost onorat vara trecută cu o sesiune la Cannes Classics a Festivalului de la Cannes. 

Ocazie pentru cinefili de a redescoperi povestea acestei tinere englezoaice ambiţioase (Wendy Hiller) ce călătoreşte în Hebride pentru a se căsători cu logodnicul ei mai înstărit. Când timpul îi separă pe diferite insule, ea începe să aibă îndoieli cu privire la meritele acestui aranjament şi să fie sfâşiată între acest om şi un ofiţer de marină (Roger Livesey).

Fiecare film selectat de The Film Foundation va fi disponibil pentru un interval de 24 de ore, lunar, în a doua zi de luni. Proiecţia online va fi însoţită de discuţii cu istorici, realizatori şi arhivişti care vor povesti despre procesul de restaurare. 

După „Know Where I'm Going!” vor urma „La Strada” de Federico Fellini, clasicul film indian „Kummatty”, „Detour” de Edgar G. Ulmer, „The Chase” de Arthur D. Ripley, drama politică „Sambizanga” de Sarah Maldoror, „One-Eyed Jacks” de Marlon Brando şi „Moulin Rouge” de John Huston.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.