Manechinul scoţian Stella Tennant, verişoară îndepărtată a prinţesei Diana şi muză a lui Karl Lagerfeld, a murit subit, marţi, la vârsta de 50 de ani, a anunţat familia sa pentru cotidianul britanic The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu mare tristeţe vă anunţăm moartea subită a Stellei Tennant pe 22 decembrie. Stella a fost o femeie formidabilă şi o inspiraţie pentru toţi. Ne va lipsi", a declarat familia. 

Nepoata ducelui Andrew Cavendish, Stella Tennant a fost o verişoară îndepărtată a prinţesei Diana. 

Ea a debutat ca manechin în anii 1990 lucrând pentru fotograful Steven Meisel, înainte de a semna în 1996 un contrat de exclusivitate cu Karl Lagerfeld la Chanel.

Stella Tennant are "chipul şi atitudinea epocii noastre", a declarat într-o zi Karl Lagerfeld. "Ea nu corespundea strălucirii anilor '90. Ea este cu adevărat o frumuseţe pentru sfârşitul de secol", a mai spus el. 

De-a lungul celor aproape 30 de ani de carieră, ea a pozat pentru reviste prestigioase precum Harper's Bazaar şi Numéro. A colaborat cu versiunile franceză, britanică şi italiană a revistei Vogue. Aerul său androgin şi alura un pic punk i-au permis să se distingă între manechinele generaţiei sale. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.