Madonna a lansat miercuri, de Ziua Internaţională a Femeii, un videoclip cu o durată de aproape 13 minute, intitulat ”Madonna - Her Story”, despre care artista americană a spus că este ”dedicat tuturor femeilor care luptă pentru libertate”, informează rollingstone.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest videdoclip spectaculos, cu un puternic mesaj feminist, a fost realizat de fotografii casei Luigi and Iango, în colaborare cu editorii de la ediţia germană a revistei Vogue. 

Clipul, despre care Madonna a spus că reprezintă ”un film dedicat tuturor femeilor care luptă pentru libertate”, a fost lansat, miercuri, pe contul de Facebook al artistei americane.

Videoclipul debutează cu o secvenţă în care poate fi auzită vocea renumitei cântăreţe. ”Bine aţi venit la revoluţia iubirii, la refuzul nostru în calitate de femei de a accepta această nouă eră de tiranie”, spune vedeta pop.

”(Este o epocă în care) nu doar noi, femeile, suntem în pericol, ci toţi oamenii marginalizaţi, o epocă în care dacă eşti diferent poate fi considerată o infracţiune. Revoluţia începe aici”, a adăugat Madonna.

Structurat în opt capitole, noul videoclip al cântăreţei, turnat în alb negru, o prezintă pe Madonna în timp ce patrulează pe o alee, cu o atitudine sfidătoare, însoţită de doi câini de pază, îmbrăcată într-o ţinută inspirată din uniformele militare. Vedetei i se alătură apoi alte femei, care afişează ţinute vestimentare şi atitudini similare. 

Alte scene din videoclip conţin secvenţe de dans, cu o interpretare emoţionantă, însoţite de imagini de inspiraţie religioasă, care contrastează cu elemente de decor care sugerează opresiunea. 

În altă secvenţă, cântăreaţa apare alărturi de o pereche de aripi care planează asupra unei scene de luptă.

Un banner afişează sloganul ”Ar trebui să fim toate feministe”, iar videoclipul se încheie cu mesajul ”Drepturile femeilor sunt drepturi ale omului”.

Videoclipul conţine cântece semnate de compozitorul David Chalmin, Madonna (”Virgin Mary”) şii Libby Larkin (”Billy Goat”) - care apare şi cântă la rândul ei în acest film.

Madonna s-a asociat cu alţi artişti de calibru, precum Beyonce, trupa Coldplay şi John Legend, pentru a semna, miercuri, o scrisoare deschisă în favoarea egalităţii de gen, ce a fost publicată miercuri, de Ziua Internaţională a Femeii.

Madonna, născută pe 16 august 1958, este o cântăreaţă, actriţă, compozitoare şi producătoare americană, ale cărei discuri s-au vândut în peste 300 milioane de copii pe plan mondial. Supranumită ”regina muzicii pop”, vedeta americană a câştigat de-a lungul anilor şapte premii Grammy, 20 MTV Video Music Awards, 3 American Music Awards, 2 Brit Awards, dar şi două Globuri de Aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.