Lupita Nyong'o, actriţa şi regizoarea kenyano-mexicană laureată cu Oscar, va prezida juriul internaţional al viitorului Festival de Film de la Berlin. Ea va fi a doua femeie preşedinte de juriu la Berlinale, după colega sa Kristen Stewart, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lupita Nyong'o întruchipează ceea ce ne place în cinematografie: versatilitatea de a îmbrăţişa proiecte diferite, de a se adresa unor publicuri diferite şi consecvenţa faţă de o idee destul de recognoscibilă în personajele sale, oricât de diverse ar părea acestea", au declarat directorii Berlinalei, Mariëtte Rissenbeek şi Carlo Chatrian.

Lupita Nyong'o, care a devenit cunoscută cu rolul din „12 Years a Slave”, a declarat că este „profund onorată să fie preşedinta juriului internaţional al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin”.

"Aştept cu nerăbdare să sărbătoresc şi să recunosc munca remarcabilă a cineaştilor din întreaga lume", a continuat Nyong'o.

Pe lângă premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa din „12 Years a Slave”, ea a mai primit Screen Actors Guild Award, Critics' Choice Award, Independent Spirit Award şi NAACP Image Award. A continuat să obţină şi mai multe aprecieri cu rolul războinicei Nakia din "Black Panther" şi continuarea acestuia, "Black Panther: Wakanda Forever". A mai avut roluri în „Us”, „Little Monsters”, „Queen of Katwe”, „Star Wars: The Force Awakens” şi „The 355”. Printre proiectele ei viitoare se numără seria spin-off a francizei horror „A Quiet Place: Day One”.

Nyong'o este implicată şi în spatele camerei de filmat. Ea a produs recent filmul sudanez „Goodbye Julia”, regizat de Mohamed Kordofani. Filmul a fost selectat de către Comitetul Naţional Sudanez care funcţionează în exil pentru a concura în cursa internaţională de lungmetraje la Oscaruri.

Nyong'o este implicată şi în spatele camerei de filmat. Ea a produs recent filmul sudanez „Goodbye Julia”, regizat de Mohamed Kordofani. Filmul a fost selectat de către Comitetul Naţional Sudanez care funcţionează în exil pentru a concura la categoria film străin la Oscar.

Activistă declarată, Nyong'o pregăteşte în prezent un podcast care se concentrează pe poveştile non-ficţionale din diaspora africană. Unul dintre proiectele sale este o serie bazată pe „Americanah”, de Chimamanda Ngozi Adichie. Nyong'o este şi autoare, după ce a scris cartea pentru copii „Sulwe”, bestseller New York Times în 2020.

Această a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va fi ultima sub actuala conducere. Atât Rissenbeek, cât şi Chatrian se vor retrage deoarece mandatul lor se încheie. Viitorul director al festivalului va fi anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.