”Tarde para la ira”, debutul în lungmetraj al actorului devenit regizor Raul Arevalo, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2016 şi s-a impus la alte trei categorii de trofee la cea de-a 31-a ediţie a galei de decernare a premiilor Goya, ce a avut loc sâmbătă seară, la Madrid, informează revista Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acelaşi lungmetraj, o dramă ce combină armonios mai multe genuri cinematografice, inclusiv comedie romantică, road-movie şi thriller, s-a impus la alte trei categorii de premii - ”cel mai bun regizor debutant” (Raul Arevalo), ”cel mai bun scenariu original” (David Pulido, Raul Arevalo) şi ”cel mai bun actor în rol secundar” (Manolo Solo).

Produs de Beatriz Bodegas prin compania Canica Films, lungmetrajul ”Tarde para la ira” are o acţiune plasată într-o Spanie ”normală”, arareori văzută în filme, descriind baruri, moteluri, săli de jocuri şi petreceri în familie.

Un alt mare învingător al galei de sâmbătă seară a fost lungmetrajul ”Copacul cu poveşti/ A Monster Calls”, regizat de cineastul J.A. Bayona, cu o distribuţie în care s-au remarcat actorii Liam Neeson, Jennifer Jones şi Sigourney Weaver, care a câştigat nouă trofee dintre cele 12 categorii la care fusese nominalizat. Acest lungmetraj i-a adus cineastului J.A. Bayona premiul pentru regie, iar celelalte trofee i-au fost acordate în categoriile tehnice.

Actriţa Emma Suarez a câştigat două premii, impunându-se la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” pentru evoluţia sa din filmul ”Julieta”, regizat de Pedro Almodovar, dar şi la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”, graţie prestaţiei din pelicula ”La Proxima Piel”.

Roberto Alamo s-a impus la categoria ”cel mai bun actor în rol principal” pentru evoluţia sa din filmul ”Que Dios nos perdone”.

Cel mai bun lungmetraj animat a fost desemnat filmul ”Psiconautas, los niños olvidados”, regizat de Alberto Vasquez.

Lungmetrajul ”Elle”, de Paul Verhoeven, cu actriţa franceză Isabelle Huppert în rolul principal, a fost desemnat ”cel mai bun film european”. La această categorie fusese nominalizat şi filmul ”Saul Fia”, de László Nemes, din a cărui distribuţie face parte şi Levente Molnar, actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Actriţa şi cântăreaţa Ana Belen a fost recompensată cu un premiu Goya pentru întreaga carieră.

Actorul Dani Rovira a prezentat pentru a treia oară consecutiv gala Premiilor Goya. Evenimentul, ajuns la cea de-a 31-a ediţie, a avut loc pe 4 februarie 2017, la Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.