Lungmetrajul „Spencer”, regizat de Pablo Larraín, cu Kristen Stewart în rolul prinţesei Diana, va avea premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scris de Steven Knight, creatorul „Peaky Blinders”, filmul se axează pe un weekend din viaţa prinţesei Diana, când a petrecut vacanţa de Crăciun cu familia regală pe proprietatea de la Sandringham, în Norfolk, şi a decis să renunţe la căsătoria cu prinţul Charles. În 2022, se împlinesc 25 de ani de la decesul prinţesei Diana, mama prinţilor William şi Harry, într-un accident de maşină în Paris.

Stewart joacă împreună cu Jack Farthing („Poldark”), care interpretează rolul prinţului Charles.

Din distribuţie mai fac parte Timothy Spall („Mr. Turner”), Sally Hawkins („The Shape of Water”) şi Sean Harris („Mission: Impossible - Fallout”).

Este aşteptat ca filmul să intre în cursa pentru nominalizare la Oscar. Cel mai recent lungmetraj al lui Larrain, „Jackie”, i-a adus actriţei Natalie Portman o nominalizare în rolul Jackie Kennedy Onassis.

„Spencer” a fost produs de Juan de Dios Larraín („Jackie”) pentru Fabula Films, Jonas Dornbach şi Janine Jackowski („Toni Erdmann”) pentru Komplizen Film şi Paul Webster („Anna Karenina”) pentru Shoebox Films.

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.