Drama ”Dunkirk”, regizată de Christopher Nolan, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 655.474 de lei, şi a fost vizionată de 32.051 de spectatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţie fac parte Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead şi Harry Styles, membru al trupei One Direction. Povestea peliculei are loc în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, când trupele britanice şi ale aliaţilor sunt înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat, potrivit cinemagia.ro.

Filmul SF ”Valerian şi oraşul celor o mie de planete/ Valerian and the City of a Thousand Planets”, regizat de Luc Besson, cu actorii Cara Delevingne şi Dane DeHaan în distribuţie, a debutat pe poziţia a doua în clasament, cu încasări de 459.133 de lei şi 19.785 de spectatori.

Producţia se bazează pe seria de benzi desenate-cult cu acelaşi nume şi are o acţiune plasată în secolul 28, când Valerian (Dane DeHaan) şi Laureline (Cara Delevingne) formează o echipă pentru operaţiuni speciale, însărcinată cu menţinerea ordinii în teritoriile locuite de oameni.

Filmul ”Planeta Maimuţelor: Războiul/ War for the Planet of the Apes”, cel de-al treilea al francizei, regizat de Matt Reeves, se află pe locul al treilea în topul românesc, după ce a generat încasări de 359.998 de lei şi a fost vizionat de 15.139 de spectatori. Din distribuţia lungmetrajului fac parte cu Toby Kebbell, Andy Serkis, Judy Greer şi Woody Harrelson.

”Spider-Man: Întoarcerea acasă/ Spider-Man: Homecoming”, regizat de John Watts, ocupă poziţia a patra în box office-ul românesc, cu încasări de 247.518 de lei şi 10.129 de spectatori.

Tom Holland interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Michael Keaton, Jon Favreau, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Marisa Tomei şi Robert Downey Jr. În noul film, produs de  Marvel Cinematic Universe (MCU), Peter Parker încearcă să se împartă între viaţa la şcoală şi responsabilităţile pe care le are ca Spider-Man, fiind nevoit să îl înfrunte pe Vulture.

Animaţia ”Sunt un mic ticălos 3/ Despicable Me 3” a coborât în clasament până pe locul al cincilea, după ce a înregistrat încasări de 231.130 de lei şi 11.423 de spectatori.

Comedia ”Operaţiunea «Cazinoul»/ The House”, cu Will Ferrell, Allison Tolman şi Amy Poehler în distribuţie, se află pe locul al şaselea, cu încasări de 82.390 de lei şi 3.974 de spectatori.

Filmul de acţiune ”Baby Driver”, regizat de Edgar Wright, cu Ansel Elgort în rol principal, Jamie Foxx şi Kevin Spacey în distribuţie, a coborât până pe locul al şaptelea în top, după ce a încasat 78.668 de lei şi a fost vizionat de 3.588 de spectatori.

Lungmetrajul ”Transformers: Ultimul cavaler/ Transformers: The Last Knight”, cel de-al cincilea al francizei, regizat de Michael Bay, se află pe locul al optulea în clasament, după ce a încasat 62.243 de lei şi a fost vizionat de 2.690 de spectatori.

Animaţia ”Fantastica aventură din Oz/ Fantastic Journey to Oz”, regizată de Vladimir Toropchin, a coborât pe locul al nouălea în box office-ul românesc, după ce a generat încasări de 56.610 lei şi a fost vizionată de 3.171 de spectatori.

Filmul de animaţie ”Maşini 3/ Cars 3”, produs de Disney-Pixar, a coborât până pe poziţia a zecea în top, cu încasări de 52.479 de lei. În filmul regizat de Brian Fee, personajul Fulger McQueen, un veteran al sportului, luptă să revină în mijlocul cursei şi are de înfruntat ambiţia unei tinere generaţii de piloţi mult mai rapizi şi siguri pe ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.