„Copiii celorlalţi/ Les enfants des autres”, al cincilea lungmetraj al regizoarei şi scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia 2022, aduce în faţa publicului, cu sensibilitate şi umor franţuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic şi povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur. Din 25 august, filmul va fi distribuit în cinematografe de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul îi are în distribuţie pe Virginie Efira („Benedetta”, „Adio, proştilor!/ Adieu les cons”), Roschdy Zem („Inocentul/ L'innocent”, „Ancheta unul scandal de stat/ Enquête sur un scandale d'État”), Chiara Mastroianni („Chambre 212”, „Persepolis”) şi ajunge în cinematografele din România din 25 august, distribuit de Independenţa Film.

Rachel (Virginie Efira) este o profesoară fericită, la 40 de ani, care îşi iubeşte viaţa, prietenii şi jobul. Explorează ideea de a avea un copil, dar nu este disperată să aibă unul. Când îl întâlneşte la cursurile de chitară pe Ali (Roschdy Zem), un tip şarmant şi divorţat, Rachel nu doar că se îndrăgosteşte de el, ci se şi ataşează de fetiţa lui, Leila. Lucrurile progresează rapid în această nouă dinamică de familie, iar curând Rachel trebuie să lupte cu sentimente complicate legate de maternitate, dar şi cu teama de a pierde ceea ce ea descrie ca fiind „experienţa colectivă” a maternităţii.

„Am plecat de la adaptarea romanului lui Romain Gary, Your Ticket Is No Longer Valid, în care un bărbat îşi confruntă propria impotenţă. Ceva nu se lega. Nu pentru că nu m-aş fi putut proiecta în acest personaj care are o problemă, ci pentru că nu m-am putut identifica prea bine. Treptat, a trebuit să-mi recunosc propria impotenţă, cea a unei femei de 40 de ani, fără copii, dar care îşi doreşte unul şi care, parţial, creşte copilul altei femei. O mamă vitregă fără a fi ea însăşi mamă. Dureros de banală, la fel ca impotenţa masculină, această situaţie a fost, totuşi, punctul de plecare al unei poveşti demne de a fi spusă, care cu greu a fost spusă până acum”, declară autoarea filmului, Rebecca Zlotowski.

„O superbă dramă franceză” - spune The Los Angeles Times - „care se furişează spre tine cu profunzime şi complexitate”. Povestea scrisă şi regizată de Rebecca Zlotowski, care i-a adus actriţei principale, Virginie Efira, un premiu Lumiere pentru interpretare, a fost primită cu entuziasm de presa de specialitate: „o dramă subtilă, surprinzător de profundă” - The New York Times; „un sincer triunghi amoros modern” - The Guardian; „triumful lui Zlotowski îl reprezintă profesoara de 40 de ani interpretată de Virginie Efira într-o performanţă de mare rafinament, plină de nuanţe, care, garantat, îţi vor topi inima” - Independent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.