Producţiile „#dogpoopgirl”, regizată de Andrei Huţuleac, „9 poveşti de dragoste şi ură în izolare”, de Dan Chişu, „Câmp de maci”, de Eugen Jebeleanu, şi „Memoria”, de Maxim Chisnicean, vor rula în decembrie în cadrul Festivalului Filmului Românesc în Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează, în cursul lunii decembrie 2021, o nouă ediţie a Festivalului Filmului Românesc în Israel, la cinematecile din Holon, Rosh Pina, Haifa şi Sderot.

În cadrul programului de evenimente a Festivalului Filmului Românesc în Israel, vor fi difuzate pe canalele de social media discuţii online cu regizorii Eugen Jebeleanu, Dan Chişu, Andrei Huţuleac şi Maxim Chisnicean.

Evenimentele vor fi transmise pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv şi pe canalul oficial de Youtube al institutului.

Curator al ediţiei 2021 a Festivalului Filmului Românesc în Israel este Iris Lackner, critic de film, conferenţiar şi director al MovieMania.

Programul Festivalului Filmului Românesc în Israel

#dogpoopgirl”, regia Andrei Huţuleac (2021, 78 min., subtitrare în limbile ebraică şi engleză)

Alina Moga e angajată a unei bănci din Bucureşti, are o viaţă personală haotică dar destui bani cât să-şi poată asigura o oarecare fericire. Calmul aparent al existenţei sale este zdruncinat în urma deciziei de a adopta un câine maidanez care regurgitează mâncare pe podeaua unui vagon de metrou. Incidentul este filmat de un adolescent şi postat pe o reţea de socializare. Haosul se dezlănţuie. Inspirat de evenimente reale, petrecute în Coreea de Sud în anul 2005.

16.12.2021, ora 18:30, Cinemateca din Rosh Pina

27.12.2021, ora 19:00, Cinemateca din Sderot

„9 poveşti de dragoste şi ură în izolare”, regia Dan Chişu (2021, 87 minute, subtitrare în limbile ebraică şi engleză)
Explorând conceptul de izolare în masă, filmul se dezvoltă pe două fronturi: realitatea (producerea unui film prin mijloace neconvenţionale) şi povestea (descrierea diferitelor tipologii umane în timpul carantinei). Dan Chişu interpretează rolul unui cineast care vrea să realizeze un film în carantină, reflectând realitatea/realităţile într-o serie de ficţiuni. Fiecare dintre cele nouă segmente, diferenţiate clar printr-un titlu, este precedat de conversaţii (în unele cazuri, discuţii reale) cu actorii şi actriţele ce urmează să interpreteze rolurile.

11.12.2021, ora 18:30, Cinemateca din Rosh Pina
15.12.2021, ora 18:30, Cinemateca din Rosh Pina

„Câmp de maci”, regia Eugen Jebeleanu (2020, 82 minute, subtitrare în limbile ebraică şi engleză) – proiecţiile filmului au loc cu sprijinul Festivalului TLVFest din Tel Aviv
O zi din viaţa lui Cristi, un jandarm din Bucureşti în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relaţie la distanţă, Cristi şi colegii lui participă la o intervenţie într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecţia unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relaţie pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, ameninţându-i stabilitatea profesională şi personală.

09.12.2021, ora 18:00, Cinemateca din Holon

11.12.2021, ora 20:30, Cinemateca din Rosh Pina

16.12.2021, ora 20:00, Cinemateca din Rosh Pina

22.12.2021, ora 18:30, Cinemateca din Haifa

„Memoria”, regia Maxim Chisnicean (2019, 69 minute, subtitrare în limbile ebraică şi engleză) – proiecţiile filmului au loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Israel

Necunoscutul ne sperie. Ce aţi face dacă într-o zi v-aţi trezi „altcineva” într-o altă lume despre care nu ştiţi nimic? „Memoria” este un film plasat undeva la graniţa dintre vis şi realitate, despre dragostea care străbate pereţii necunoscutului. Povestea interesantă, cu accente de melodramă şi jocul splendid a 14 actori vor face din noul proiect o adevărată senzaţie.

15.12.2021, ora 20:30, Cinemateca din Rosh Pina

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.