Luiza Zan, una dintre cele mai apreciate voci ale momentului în jazz-ul românesc, va cânta alături de Big Band-ul Radio, joi, 21 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Concertul extraordinar se va derula sub bagheta cunoscutului dirijor şi compozitor român Ionel Tudor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va fi prezentat de Ştefan Naftanailă, realizator al postului Radio România Cultural.

În 2014, Luiza Zan a obţinut premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, în cadrul festivalului de Jazz din Montreux, Elveţia, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume. Anul 2004 i-a adus o altă recunoaştere importantă în cariera sa: premiul I la festivalul Cerbul de Aur, secţiunea interpretare, alături de trupa Slang.

A absolvit cursurile Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi şi ulterior a experimentat ea însăşi ipostaza de pedagog - între anii 2008-2010 a predat jazz vocal la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi între anii 2010 - 2014 a susţinut cursul de jazz vocal în cadrul taberei de muzică IconArts. A studiat  jazz cu saxofonistul american Rick Condit şi cu pianistul american Armen Donelian.

Muzica Luizei Zan este rezultatul unei combinaţii inedite de influenţe: New jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves şi mai ales Nat King Cole, Soul & funk inspirat de Aretha Franklin, Chakka Khan, Erykah Badu, Hip hop & R&b, inspirat de D‘Angelo, Angie Stone, Bilal.

A cântat cu nume sonore din ţară, ca Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Catalin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, Emil Bâzgă, Big Band-ul Radio, precum şi cu muzicieni străini: Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyarfas Istvan, Berkes Balazs, Peter Sarik, UNC Jazz Lab 1, McNeese State University Big Band.

Luiza Zan a compus şi muzică de film, pentru producţiile "Carambol", "Circul Vesel2 (o producţie HBO) şi "Maria" (nominalizat la categoria "cel mai bun film documentar" la festivalul de la Lucarno, în martie 2013).

Muzica ei a fost apreciată şi pe scenele de teatru din România: a compus muzica pentru spectacolul "Năpasta", regia: Radu Afrim, care se joacă la Teatrul Naţional Bucureşti şi în care este şi protagonistă şi muzica spectacolului "Trei Rupturi", tot în regia lui Radu Afrim, care se joacă la Teatrul "Andrei Mureşanu" şi în care artista are o apariţie live pe durata întregului spectacol.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.