Peste 100 de dansatori, 9 profesori de top, între care Lennart Westerlund, legendă a swingului, 8 ore de cursuri intensive, muzică live şi o competiţie Jack&Jill fac parte din programul primei ediţii a festivalului internaţional LindyBug, ce va avea loc la Bucureşti între 5 şi 7 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul va debuta cu o incursiune în universul muzicii şi a dansului lindy hop prezentată de Lennart Westerlund, ​după care va avea loc petrecerea de deschidere, cu un concert live al trupei belgiene The Morning Call.  

În a doua şi a treia zi de festival, participanţii vor aprofunda dansul alături de profesori, iar serile se vor încheia cu petreceri.

Trupa The Morning Call va concerta pe 6 octombrie, iar DJ-i Adrian Tudor (România) şi Dimitar Anastasov (Bulgaria) vor mixa pentru petrecerea de final.

Toate cursurile vor avea loc la ​Palatul Universul​, iar cele trei petreceri, la Vertigo Venue​. 

Festivalul beneficiază de susţinerea a 9 dansatori profesionişti de swing. ​Lennart Westerlund ​(Suedia) este unul dintre pionerii noii ere a swingului, care a ajutat la promovarea şi popularizarea acestui dans începând cu anii 1980, când şi-a fondat propria companie de dans, The Harlem Hot Shots.

​Lizette Rönnqvist & Patrik Pettersson (Suedia) fac parte din renumita şcoală de dans The Harlem Hot Shots, iar în timpul liber predau swing. 

Alexia Legoueix & Sep Vermeersch (Belgia & Franţa) s-au format ca dansatori de swing în medii diferite, însă ceea ce i-a adus împreună este pasiunea lor pentru jazz. ​Daria Chupyrkina & Dmitry Vostrikov ​(Rusia) sunt una dintre cele mai cunoscute perechi de dansatori din Rusia şi Europa, cu o mulţime de competiţii câştigate în palmares. Lor li se alătură Alberto Meuc​ci şi B​arbara​ Joó (Italia & Ungaria)

„Sunt bucuros să cunosc comunitatea din Bucureşti, mai ales că pe o parte din instructori i-am întâlnit deja la alte festivaluri. Cred ca va fi o experienţă interesată să predau pentru ca eu sunt un împătimit al swing-ului vernacular, ce datează din anii 1930, şi comunitatea este la început de drum”, a transmis Lennart Westerlund.

Dansul s​wing este inspirat din jazz şi are la baz​ă o fuziune de mişcări de jazz, foxtrot, step, breakaway şi charleston. Swing-ul a fost un fenomen cultural în anii 1920-1930, după care a revenit în modă în anii 1980, iar, în prezent, are mii de fani în întreaga lume. Printre cele mai​cunoscute stiluri de dans din familia swing sunt lindy hop, charleston, balboa ​ş​i collegiate shag.

Mai multe detalii sunt disponibile pe swingstepsbucharest.com​. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.