Chitaristul şi solistul Lindsey Buckingham a făcut primele declaraţii după ce în aprilie a fost anunţat că a părăsit grupul Fleetwood Mac cu două luni înainte de începerea turneului. El a explicat faptul că a fost concediat din Fletwood Mac pentru că trupa „şi-a pierdut perspectiva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buckingham a fost înlocuit cu Mike Campbell de la The Heartbreakers şi Neil Finn de la Crowded House.

„A fost o perioadă interesantă pe mai multe niveluri. Eu, probabil unii dintre voi ştiu, cu tristeţe am părăsit trupa în care am fost 43 de ani, Fleetwood Mac. Asta nu a fost chiar decizia mea”, a spus el aflat în California la un eveniment de strângere de fonduri pentru candidatul democrat la Congress Mike Levin.

Buckingham a continuat: „Cred că s-ar putea spune că au existat facţiuni în trupă care şi-au pierdut perspectiva. Ideea este că ei şi-au pierdut perspectiva. Ce a făcut asta a fost să rănească - şi doar de asta sunt trist, restul devine o oportunitate - cei 43 de ani în care am lucrat din greu să construim o moştenire”.

În luna aprilie, Mick Fleetwood a declarat pentru Rolling Stone că lui Buckingham i-a fost cerut să părăsească trupa, dar „cuvinte precum «concediat» şi referinţe urâte”. El a adăugat că ceilalţi membri ai grupului au decis că nu pot continua cu Buckingham şi că „majoritatea decide”.

Lindsey Buckingham s-a alăturat trupei în 1975 şi a cântat cu Fleetwood Mac până în 1987. Alături de Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie şi Stevie Nicks a lansat „Rumors” (1977), cel mai de succes album al grupului, care a fost vândut în peste 40 de milioane de copii.

Buckingham a revenit în trupă în 1997, iar anul trecut a lansat un album, duet cu McVie. Cel mai recent, cu Fleetwood Mac, a cântat în luna ianuarie.

Fleetwood Mac este o trupă rock britanică/americană formată în 1967, la Londra, care a cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a trupei nu a durat mai mult de doi ani.

Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuţiei sale la numele trupei, nu a cântat pe primul single al formaţiei, nici în primele concerte susţinute de grupul american. Christine McVie a apărut, până în prezent, pe aproape toate albumele trupei exceptând două, fie ca membră a trupei sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului „Kiln House”.

Trupa a avut succes în perioada blues, de la sfărşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când grupul Fleetwood Mac i-a avut în componenţă pe Christine McVie, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks. Al doilea album cu Buckingham şi Nicks, intitulat „Rumours”, a devenit cel mai bine vândut album din istorie la vremea respectivă şi a avut patru melodii care au ajuns în Topul 10 american (inclusiv piesa „Dreams", care este singurul No 1 al trupei în Statetele Unite). Discul ”Rumours” a petrecut 31 de săptămâni pe primul loc în topul Billboard şi a câştigat premiul Grammy la categoria „cel mai bun album al anului”. Până în prezent, albumul „Rumours” a fost vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa Fleetwood Mac a avut un succes mai modest din 1971 până în 1974, când în trupă se afla şi Bob Welch, şi în anii 1990, când au avut loc alte modificări de componenţă, înainte de revenirea soliştilor Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Albumele lansate de Fleetwood Mac au fost vândute în peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial. Formaţia americană a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.