Laura Bretan, o soprană în vârstă de 13 ani, a câştigat marele premiu, în valoare de 120.000 de euro, în finala celui de-al şaselea sezon al emisiunii de divertisment ”Românii au talent”, difuzată în direct, vineri seară, de Pro TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând, aş vrea să îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a adus până aici, m-a protejat şi mi-a dat talentul ăsta. Mulţumesc celor care m-au susţinut şi vă mulţumesc”, a spus Laura Bretan, după ce a câştigat marele premiu.

Concurenta a fost trimisă direct în finală de prezentatorii Smiley şi Pavel Bartoş, care au folosit în premieră butonul auriu ”Super Golden Buzz”, după ce Laura Bretan a interpretat, în etapa audiţiilor, aria ”O mio babbino caro” din opera ”Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini.

În finală, tânăra a interpretat o arie din opera ”Tosca” de Giacomo Puccini şi a fost prezentată de Pavel Bartoş drept o voce ”grandioasă, plină de autenticitate”.

După momentul Laurei Bretan, juraţii Mihaela Rădulescu, Andra, Andi Moisescu şi Florin Călinescu s-au ridicat în picioare.

Andra a numit-o pe concurentă ”un geniu”. ”Îi mulţumesc acestui copil care este un geniu, un fenomen înzestrat de la bunul Dumnezeu cu ceva unic în voce, care ne-a făcut piele de gaină tuturor. Tare, tare mă bucur că sunt în faţa ta şi pot să te aplaud. Aşa ceva vezi o dată la nu ştiu câţi ani. Eşti o minune de copil. Felicitări, draga mea!”, i-a spus jurata Laurei Bretan.

La rândul lui, Florin Călinescu i-a spus concurentei că are ”o interpretare a ei”. ”Sper să îi dea viaţa acea maturitate, dezvoltare, să poţi urmări... Deocamdată tu nu ştii ce ţi se întâmplă, dar o să afli mai târziu. Noi suntem mici aici, acasă sunt mari şi mulţi”, a spus juratul.

În urma votului telespectatorilor, clasamentul concursului a fost completat de Fraţii Adrian, care au ocupat locul al doilea, şi Nadia Buduruşi, care a ocupat locul al treilea.

Premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, a fost câştigat de Anisia Gafton.

Cei 16 finalişti ai acestui sezon ”Românii au talent”, au fost - alături de Laura Bretan şi Anisia Gafton -, Lifestyle, Andrei Surdu, Bruce & Istvan, Resciebelle Santiago, Rustin Dust, Free Balance, Mara Prună, Cristian Zlatan, Florin Zgăvârdici şi Constantin Bardan, Nadia Buduruşi, Manuel Chivari, Florin Bontea, Cezara Blioju şi Fraţii Adrian.

Laura Bretan este de origine română, dar s-a născut în Statele Unite ale Americii şi locuieşte în Chicago. Ea a fost îndemnată să participe la ”Românii au talent” de către bunicul ei, care a murit în urmă cu un an.

Tânăra va concura direct şi în semifinala "America's Got Talent", după ce a impresionat juriul la debutul sezonului 11 al emisiunii de televiziune, care a avut loc marţi seară. 

”Am emoţii, am văzut mulţi oameni foarte talentaţi aici”, a spus tânăra pe scena "America's Got Talent", înainte de a cânta aria ”Nessun Dorma”, compusă de Giacomo Puccini.

”Te-ai născut cu aşa un dar, incredibil”, a spus topmodelul Heidi Klum, unul dintre juraţi, după încheierea momentului Laurei Bretan.

La rândul său, producătorul de televiziune Simon Cowell a mărturisit că, după emoţiile afişate de Laura Bretan înaintea interpretării ariei, nu credea că ea poate vorbi. ”A fost ireal. Nu m-am gândit că poţi vorbi, dar să cânţi aşa... Nu am auzit aşa ceva în toţi anii în care am participat la acest show. A fost de necrezut. Ce face momentul cu adevărat deosebit este faptul că eşti o persoană atât de drăguţă, de modestă, fără să ai idee cât de incredibilă eşti”, a mai spus Simon Cowell.

Mel B, care a cântat în grupul Spice Girls, a fost cea care a apăsat butonul auriu, prin care Laura Bretan a fost trimisă direct în semifinala concursului "America's Got Talent".

”Cred că acest show îţi va schimba cu adevărat viaţa, iar eu îţi voi schimba viaţa acum”, a spus Mel B înainte de a apăsa butonul.

Cel de-al patrulea membru al juriului, actorul Howie Mandel, a fost cel care a discutat cu Laura Bretan înainte ca ea să cânte, iar după prestaţia adolescentei a exclamat: ”Incredibil!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.