Kevin Tsujihara a demisionat din postul de preşedinte-CEO al studiourilor Warner Bros., după ce a fost demarată o anchetă privind relaţia lui cu actriţa Charlotte Kirk în urma acuzaţiilor potrivit cărora el s-a folosit de influenţa sa pentru a-i găsi un loc de muncă în cadrul companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, Tsujihara a spus că menţinerea funcţiei ar putea să distragă şi „ar putea fi un obstacol pentru succesul companiei”, potrivit Variety.

WarnerMedia, compania-mamă, a transmis că marţi va anunţa o echipă de conducere interimară.

„Este în interesul WarnerMedia, Warner Bros., al angajaţilor noştri şi al partenerilor noştri ca Kevin să se retragă din poziţia de preşedinte şi CEO al Warner Bros.”, a transmis CEO-ul WarnerMedia, John Stankey. „Kevin a avut o mare contribuţie la succesul studioului din ultimii 25 de ani şi îi mulţumim pentru asta. Kevin realizează că greşelile lui sunt contradictorii cu aşteptările conducerii companiei şi ar putea avea un impact asupra abilităţii companiei de a merge mai departe”.

Ancheta în ceea ce priveşte comportamentul neadecvat al lui Tsujihara continuă, cu ajutorul lui, a mai spus WarnerMedia. 

Tsujihara a lucrat pentru Warner Bros. din 1994 şi a condus studioul din 2013, când l-a înlocuit pe Barry Meyer. 

Scandalul a pornit după ce The Hollywood Reporter a publicat un articol despre relaţia extraconjugală a lui Tsujihara cu actriţa britanică Charlotte Kirk, în 2013. Tsujihara a fost acuzat că s-a folosit de puterea sa de şef al studioului pentru a face în aşa fel încât ea să fie angajată de producători pentru proiecte afiliate Warner Bros.

Kirk a spus că nu este o victimă şi că relaţia lor a fost consimţită. Ea a fost acuzată că a încercat să profite de relaţia sexuală cu Tsujihara pe care l-ar fi constrâns să îi găsească roluri.

Charlotte Kirk a jucat în două filme Warner Bros.: „How to Be Single” (2016) şi „Ocean's 8” (2018).

Tsujihara a fost sprijinit de majoritatea angajaţilor Warner Bros., însă în urma izbucnirii scandalului #MeToo, această problemă nu i-a mai permis să rămână la cârma studioului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.