Kevin Spacey a atacat un documentar care urmează să apară şi care detaliază presupusele sale abuzuri sexuale de-a lungul a mai multor ani, spunând că nu i s-a acordat timpul necesar pentru a răspunde, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul în două părţi, „Spacey Unmasked” (Spacey demascat), care va fi difuzat pe Channel 4 în 6 şi 7 mai în Marea Britanie şi va fi difuzat de Max în SUA, susţine că va cuprinde "interviuri şi materiale de arhivă inedite" pentru a examina viaţa actorului premiat cu Oscar "din copilărie, de la succesul timpuriu pe Broadway şi până la ascensiunea fulminantă spre celebritate".

Spacey a fost achitat de agresiune sexuală împotriva a patru bărbaţi de către un tribunal britanic în iulie 2023, în unul dintre cele mai mediatizate procese #MeToo din ţară. Potrivit descrierii oficiale, serialul va "investiga comportamentul lui Spacey şi vorbeşte cu mai mulţi bărbaţi care nu au legătură cu acel caz despre experienţele lor cu Kevin Spacey, aproape toţi cei care nu au mai vorbit niciodată înainte".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pe X, fostul Twitter, actorul în vârstă de 64 de ani a afirmat că nu i s-a acordat suficient timp - şapte zile, spune el - pentru a răspunde la acuzaţiile "care datează de 48 de ani" şi că reţeaua nu i-a oferit "suficiente detalii pentru a investiga aceste chestiuni".

"Channel 4 a refuzat pe motiv că ei consideră că a cere un răspuns în şapte zile la acuzaţii noi, anonime şi nespecifice este o 'oportunitate corectă' pentru mine de a respinge orice acuzaţii aduse împotriva mea'", a adăugat el.

Spacey a continuat spunând că "nu va sta cu mâinile în sân şi nu va fi atacat de un 'documentar' unilateral al unei reţele muribunde despre mine, în încercarea lor disperată de a obţine audienţă”.

"De fiecare dată când mi s-a dat timp şi un forum adecvat pentru a mă apăra, acuzaţiile au eşuat şi am fost exonerat", a scris el.

Într-o declaraţie pentru Variety, Channel 4 a contestat pretenţia lui Spacey de a avea timp adecvat: "Spacey Unmasked va fi difuzat în 6 şi 7 mai. Lui Kevin Spacey i s-a oferit o oportunitate suficientă pentru a răspunde".

Spacey a scris pe X că va răspunde la documentar în weekend.

Instanţa britanică l-a găsit pe Spacey, care a fost judecat şi găsit nevinovat de nouă infracţiuni sexuale comise împotriva a patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, între 2004 şi 2013. El negase anterior 12 acuzaţii - şapte agresiuni sexuale, trei agresiuni indecente, o acuzaţie de provocare a unei persoane să se angajeze în activităţi sexuale fără consimţământ şi o acuzaţie de provocare a unei persoane să se angajeze în activităţi sexuale cu penetrare fără consimţământ.

În octombrie 2022, un juriu din New York a concluzionat că Spacey nu l-a molestat pe actorul Anthony Rapp, primul său acuzator public, când Rapp avea 14 ani şi amândoi erau actori relativ necunoscuţi pe Broadway în anii 1980. Rapp a cerut daune de 40 de milioane de dolari în cadrul unui proces civil.

Fostul star din "House of Cards" a fost obligat anterior să plătească 31 de milioane de dolari către Netflix, după acuzaţii de "hărţuirea sexuală şi pipăirea tinerilor cu care a lucrat de-a lungul carierei sale în proiecte de film, televiziune şi teatru". Un arbitru a constatat că acesta a încălcat în mod repetat obligaţiile contractuale prin faptul că nu a furnizat servicii într-o "manieră profesională" şi că a încălcat politicile anti-hărţuire.

De atunci, Spacey s-a străduit să îşi reconstruiască cariera şi a fost ovaţionat la prima sa apariţie pe scenă după procesul din Marea Britanie, la un teatru din Oxford.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.