Actorii Kevin Spacey, Arnold Schwarzenegger, regizorul Oliver Stone, cântăreţul Justin Bieber şi magnatul Richard Branson au fost câteva dintre personalităţile care au băut bere la Oktoberfest, eveniment care se încheie pe 3 octombrie, potrivit presei internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Oktoberfest, cel mai mare eveniment dedicat berii, organizat la München, Germania, au participat mai mult de 6 milioane de oameni. Printre ei şi vedete de la Hollywood. Toţi s-au pregătit de sărbătoare şi au afişat costume adecvate, bavareze. 

Kevin Spacey la Oktoberfest (Foto: rp-online.de)
Kevin Spacey la Oktoberfest (Foto: rp-online.de)

În fotografii, starurile apar în ipostaze vesele. Arnold Schwarzenegger, în pantaloni scurţi, a dirijat orchestra, Kevin Spacey părea mulţumit de situaţie, cu halbele în faţă, bilionarul Richard Branson a sărbătorit alături de ospătăriţe, iar Justin Bierber, care se află în turneul mondial “Purpose World Tour", nu a ales costum tradiţional, ci un hanorac cu glugă, specific vârstei. 

Justin Bieber la Oktoberfest (Foto: hollywoodlife.com)
Justin Bieber la Oktoberfest (Foto: hollywoodlife.com)

Regizorul Oliver Stone a petrecut alături de actorii Shailene Woodley şi Joseph Gordon-Levitt.

Oliver Stone, Shailene Woodley şi Joseph Gordon-Levitt (Foto: dailymail.co.uk)
Oliver Stone, Shailene Woodley şi Joseph Gordon-Levitt (Foto: dailymail.co.uk)

Ediţia cu numărul 183 a Oktoberfest a debutat pe 17 septembrie şi se va încheia luni. 

Oktoberfest este una din cele mai mari serbări populare din lume. Se desfăşoară anual, în München, de la mijlocul lui septembrie până în octombrie.

Ideea festivalului a pornit de la un subofiţer din garda naţională bavareză, care a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităţilor legate de căsătoria prinţului moştenitor Ludovic I al Bavariei cu prinţesa Therese von Hildburghausen. Regele a acceptat. La 17 octombrie 1810 a avut loc cursa de cai, pe care prinţesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest. Locul de desfăşurare a fost pe o pajişte nefolosită de la marginea oraşului, denumită ulterior "Theresienwiese" (pajiştea Tereziei). Atunci, băuturile nu au fost servite în locul de desfaşurare a cursei, ci în centrul oraşului. 

Tradiţia conform căreia primarul oraşului dă cep primului butoi de bere în prima sâmbătă, la ora 12.00, declarând astfel deschis festivalul, a fost inaugurată relativ târziu, în anul 1950. 

Oktoberfest-ul este atât de renumit încât a devenit unul internaţional. Unele naţionalităţi sunt atât de fidele Oktoberfest-ului încât au primit şi spaţiu privilegiat: al doilea weekend este dedicat italienilor, a căror prezenţă numeroasă şi gălăgioasă la Oktoberfest este constantă. Străzile München-ului şi locurile de camping sunt, chiar dinante de începerea festivalului, populate până la refuz de rulote albe, cu numere de Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.