Cântăreaţa Katy Perry şi Capitol Records trebuie să plătească 2,7 milioane de dolari rapperului Marcus Gray, cunoscut ca Flame, după ce un juriu a decis că piesa „Dark Horse” a interpretei conţine un pasaj dintr-un cântec al lui, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Verdictul a fost dat joi, la Los Angeles, la finalul procesului intentat de Gray, care a susţinut că beat-ul din melodia „Joyful Noise” a fost folosit în single-ul lui Perry fără a cere acordul. 

Perry a depus mărturie luna trecută. Ea a spus că este convinsă că „Dark Horse” este o compoziţie originală. Cântecul a fost creat de producătorii şi compozitorii ei, după ce i-au fost prezentate mai multe pasaje instrumentale.

Avocatul ei a spus că va face apel.

„Compozitorii «Dark Horse» consideră asta o batjocură a justiţiei”, a spus avocata Christine Lepera.

Avocaţii ambelor părţi au căzut de acord la proces că piesa a generat 31 de milioane de dolari venituri pentru Capitol Records, unitate a Universal Music Group. Perry a câştigat aproximativ 3,2 milioane de dolari.

Casei de discuri i-a fost ordonat să îi plătească lui Gray daune de 1,2 milioane de dolari, în timp ce lui Perry, 550.000 de dolari. Producătorii şi alţi colaboratori trebuie să plătească restul de până la 2,7 milioane de dolari.

Gray, în vârstă de 37 de ani, este originar din St. Louis (Missouri). A debutat discografic în 2004, iar câteva piese ale lui au ajuns în topurile Gospel şi Christian ale Billboard.

Perry, în vârstă de 34 de ani, a devenit celebră în 2008, cu single-ul „I Kissed a Girl” şi este una dintre cântăreţele cel mai bine vândute din lume. Ea a fost, timp de trei sezoane, jurat al show-ului TV „American Idol”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.