Un judecător federal a anulat un verdict de încălcare a dreptului de autor cu privire la plagierea cântecului "Dark Horse" de Katy Perry, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea Christina A. Snyder a emis, marţi, o hotărâre care a anulat verdictul juriului, constatând că fragmentul muzical în cauză nu este suficient de original pentru a garanta protejarea drepturilor de autor. 

În iulie 2019, un juriu din California a decis, după un proces care a durat o săptămână, că melodia "Dark Horse" a lui Katy Perry copiază "Joyful Noise" a rapperului Marcus Gray, cunoscut drept Flame. Juriul a stabilit atunci plata unor daune în valoare de 2,8 milioane de dolari. 

Snyder a constatat că verdictul juriului nu a fost susţinut de ponderea probelor din dosar.

Flame va putea să atace hotărârea judecătoarei Snyder.

Procesul a fost intentat de Gray, care spune că piesa din 2013 a lui Perry este bazată pe compoziţia lui. Rapperul a susţinut că producătorul Dr. Luke a preluat beat-ul.

În proces, cântăreaţa şi producătorul au susţinut că nu au ascultat niciodată „Joyful Noise”, iar Gray a subliniat că piesa lui a avut un succes de nişă. El a spus că este posibil ca cei doi să o fi ascultat-o la gala Grammy sau pe YouTube ori MySpace, unde cântecul a avut milioane de accesări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.