Cea de-a patra ediţie Karpatia Pony Show revine de Ziua Internaţională a Copilului, într-un format extins şi ofertant, pentru copiii de toate vârstele, dar şi pentru adulţi. În perioada 1-5 Iunie Domeniul Cantacuzino din Floreşti va fi din nou gazda iubitorilor de natură şi frumos, a pasionaţilor de cai şi de activităţi interactive pentru toţi membrii familiei. Cei care vor participa la eveniment vor avea ocazia să asiste la competiţii ecvestre dinamice, jocuri şi prezentări cu cai şi ponei sau se vor putea bucura de numeroasele activităţi în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiţii şi show-uri ecvestre, ce se vor desfăşura pe două arene. Iar în cea de-a cincea zi, 5 Iunie, evenimentul va fi completat de Velocrosul Castanilor -  ediţia a 2-a, care constă în probe accesibile de ciclism şi alergare pentru întreaga familie.

Karpatia Pony Show debutează cu o paradă a raselor de cai şi ponei pentru familiarizarea publicului cu protagoniştii competiţiilor şi show-urilor, ce se vor derula în cele 4 zile de activităţi ecvestre.

Concursul Internaţional de Probă Completă 1 (CCI 1), Concursul de obstacole, Concursul Naţional de Probă Completă, Working Equitation, spectaculoase provocări "tip derby" în premieră la Karpatia Pony Show, dar şi probe în oglindă,  vor fi competiţiile ce vor contura şi întregi evenimentul. Programul competiţional este completat de spectacole de acrobaţii călare (Jigit), show-uri ecvestre pline de adrenalină şi demonstraţii cu câini.

Unul dintre momentele de vârf ale acestui spectacol este reprezentat de show-urile de acrobaţie călare, cunoscute sub numele de jigit. Cu origini în Caucazul de Nord şi Asia Centrală, jigit îşi găseşte rădăcinile într-un cuvânt turcesc ce denotă atât un călăreţ priceput şi curajos, dar şi o persoană curajoasă în general. Aceste spectacole de acrobaţie călare aduc în prim-plan abilităţile extraordinare a patru călăreţi talentaţi din trupa Cross Country Farm, care, prin îndemânare şi curaj, vor oferi un show remarcabil de echilibristică la viteze impresionante şi multe alte surprize. Ei vor jongla cu graţie şi curaj, creând o armonie perfectă de forţă şi echilibru. În ciuda momentelor pline de adrenalină, show-ul a fost gândit astfel încât să aducă şi elemente pline de umor şi fantezie, menite să ofere spectatorilor zâmbete şi bucurie.

Dresaj canin

Pentru publicul pasionat de dresajul animalelor, Karpatia Pony Show anunţă prezenţa dresoarei Deborah Faoro. Evenimentul va include un moment special de dresaj canin, în care Deborah Faoro va surprinde publicul prin prezentarea elementelor de bază ale dresajului, precum şi prin ilustrarea evoluţiei uluitoare pe care o poate atinge această disciplină. Experienţa sa în dresajul animalelor va aduce o notă aparte evenimentului Karpatia Pony Show, captivându-i atât pe iubitorii de cai, cât şi pe cei pasionaţi de dresajul canin.

În premieră, organizatorii vor deschide scena Micul Trianon Kids pentru a susţine spectacole dedicate copiilor şi a promova programe şi iniţiative pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Aceştia se vor bucura şi de multiple activităţi de agrement: cai şi ponei, ateliere creative şi activităţi în natură, precum parcurgerea domeniului cu bicicletele electrice, tras cu arcul sau cu puşca, tiroliene, diverse provocări în spaţii de joacă cu gonflabile şi bazine cu apă sau activităţi propuse de parteneri.

Ziua de joi, 1 iunie, va aduce în lumina reflectoarelor tineri interpreţi de muzică populară şi pop. Aceştia vor fi însoţiţi de trupe de dans profesioniste. Programul va fi unul complex, cu numere de magie, dans modern, flash mobs, spectacole de teatru şi multe alte surprize care vor continua pe toată durata evenimentului.

Duminică, 4 Iunie, Karpatia Pony Show se transformă într-o oază a modei şi a stilului, dedicată pasionaţilor de modă de toate vârstele. Tinerii designeri vor dezvălui cele mai noi colecţii şi trenduri în materie de modă.

„Ne-am străduit să creăm un program care să ofere o experienţă memorabilă, atât copiilor, cât şi adulţilor. Atracţiile principale, pe care ar trebui să nu le rataţi, vor fi competiţia de Derby, care este un tip de concurs spectaculos şi care implică săritul de obstacole mixte de cross şi show jumping în acelaşi parcurs. Ca o completare la această probă va fi cea <în oglindă>, unde doi călăreţi concurează în acelaşi timp pe un traseu identic, câştigător fiind cel mai rapid, care astfel avansează în runda următoare. Un alt concurs original, la care  vor putea participa şi spectatorii, va fi cel de frumuseţe şi originalitate, unde toţi stăpânii de animale sunt încurajaţi să participe împreună cu acestea pentru a le etala atuurile. Karpatia Pony Show va deveni o tradiţie care vesteşte venirea verii şi celebrează bucuria de a fi copil alături de întreaga familie”, a declarat directorul evenimentului, Mihnea Virgolici.

Principala componentă a evenimentului rămâne însă latura sportivă. Concursul Internaţional de Probă Completă (CCI 1), precum şi Concursul Naţional de Probă Completă care anticipează competiţia Karpatia Horse Show 2023 din septembrie, unde organizatorii vor găzdui etapa calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Ultima zi a evenimentului, 5 iunie, va fi o zi a porţilor deschise pentru sărbătorirea mişcării. Doritorii de sport în aer liber vor avea posibilitatea de a participa la Velocrosul Castanilor - ediţia a 2-a, care constă în probe accesibile de ciclism şi alergare pentru întreaga familie. Primii 150 de participanţi se pot înscrie gratuit în urma achitării taxei de vizitare a Domeniului Cantacuzino! Vor mai fi disponibile activităţi pe segmentul de agrement, călărie şi agrement în natură, vizitatorii putând să savureze plimbările pe domeniului nobiliar. 

O noutate pentru Karpatia Pony Show este faptul că anul acesta organizatorii pun la dispoziţie o zonă de camping menită să găzduiască câteva zeci de familii, dornice să petreacă toate aceste zile pe Domeniul Cantacuzino. Campingul va fi deschis 5 zile, de joi, ora 11.00, până luni, 5 iunie, la ora 18.00. Achiziţia locurilor de camping se poate face până pe 30 mai în limita locurilor disponibile. La această ediţie campingul dispune de o capacitate limitata la 200 adulţi şi 20 poziţii pentru rulote. 

Aflat pe vechiul drum de trăsuri ce lega Bucureştiul de Sinaia, Domeniul Cantacuzino Floreşti este poziţionat în apropierea staţiunilor de pe Valea Prahovei şi la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Braşov, cu acces facil din DN1. Domeniul beneficiază de parcare amenajată şi organizată.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate în avans cu discounturi de până la 60% de pe site-ul evenimentului - Bilete - Karpatia Pony Show - şi de la punctele de vânzare bilete.ro, până pe 30 Mai 2023: Abonamente  1 - 5 Iunie - adult - 100 de lei, 1 adult + 1 copil - 160 de lei, 1 adult + 2 copii - 200 de lei.

Bilet pentru o zi (1, 2, 3 sau 4 iunie) - adult 50 de lei, 1 adult + 1 copil - 80 de lei, 1 adult + 2 copii - 100 de lei. 

Taxa vizitare pentru o zi (5 Iunie): adult 10 lei, copil 10 lei. 

Accesul în camping costă 100 de lei pentru un adult, 50 de lei pentru un copil, 250 de lei family pack ( 2 adulţi + 2 copii) şi 200 de lei pentru o rulota. Biletul de camping este individual şi se poate achiziţiona doar împreună cu un abonament pentru toate zilele de eveniment şi facilitează accesul pe toată perioada evenimentului.

În zilele de desfăşurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi (1, 2, 3 şi 4 Iunie) se pot achiziţiona şi de la punctele de acces din incinta Domeniului Cantacuzino - Floreşti, Prahova la preţul de 60 lei pentru un adult şi 40 lei pentru un copil. Taxa de vizitare pentru 5 iunie este de 10 lei pentru un adult şi 10 lei pentru un copil. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.