Cântăreţul canadian Justin Bieber a stârnit furia apărătorilor drepturilor animalelor, după ce s-a fotografiat cu un tigru legat, la petrecerea de logodnă a tatălui său, informează contacmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii grupului PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) au reacţionat dur, după ce starul canadian a publicat, duminică, o fotografie pe contul său de Instagram, în care apare mângâind un tigru legat.

”A avut noroc că acest tigru stresat şi captiv nu i-a smuls gâtul”, au spus reprezentanţi ai PETA, care au adăugat că tigrul provenea de la o grădină zoologică al cărei fost director a fost acuzat de cruzime asupra animalelor.

Motto-ul contului de Instagram al lui Justin Bieber este ”Help change the world” (ajutaţi să schimbăm lumea, n.r.).

Într-o declaraţie transmisă New York Daily News, vicepreşedintele Lisa Lange a spus: ”Tigrii folosiţi pentru şedinţe foto sunt luaţi de lângă mamă după puţin timp de la naştere”.

Potrivit reprezentanţilor PETA, tigrul ar putea proveni de la grădina zoologică Bowmanville din Ontario, al cărei director a fost demis în urma a cinci capete de acuzare privind cruzime faţă de animale, după ce un videoclip în care acesta biciuia un tigru a fost făcut public.

”La grădina zoologică Bowmanville, un tigru a fost biciuit de 17 ori, chiar şi după ce acesta se afla pe spate într-o poziţie ce demonstra supunere şi teamă”, a mai spus Lisa Lange.

”Din acest motiv, PETA îi îndeamnă pe toţi să stea departe de felinele folosite pentru «oportunităţi fotografice» şi îi cerem lui Justin să jure că este ultima dată când promovează astfel de înfăţişări abuzive”, a încheiat vicepreşedinta organizaţiei.

Justin Bieber, născut pe 1 martie 1994, a debutat în 2007, iar albumul de debut ”My World 2.0” a apărut trei ani mai târziu. Acesta a fost urmat de ”Under the Mistletoe” (2011), ”Believe” (2012) şi ”Purpose” (2015). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.