Actriţa franceză Juliette Binoche a fost anunţată drept noua preşedintă a Academiei Europene de Film, înlocuind-o pe regizoarea poloneză Agnieszka Holland, scrie Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organismul a precizat că Binoche a fost propusă în unanimitate de către membrii consiliului de administraţie al EFA, după ce Holland şi-a exprimat dorinţa de a se retrage în 2024.

Rolul de preşedinte al EFA este unul onorific şi are o putere simbolică pentru organismul cu sediul la Berlin, care reprezintă peste 4.600 de profesionişti din domeniul cinematografiei din întreaga Europă.

Ingmar Bergman a fost primul preşedinte şi a fost ales iniţial de cei 40 de membri fondatori ai Academiei în 1989. El a fost urmat de Wim Wenders în 1996, care a deţinut această funcţie până în 2020. Holland a fost prima femeie preşedinte al Academiei.  

Binoche va prelua oficial această funcţie la 1 mai 2024, după ce majoritatea celor 4.600 de membri ai Academiei Europene de Film şi-au dat votul de aprobare până la sfârşitul lunii aprilie 2024.



Holland şi-a anunţat decizia de a se retrage în primăvara acestui an, exprimându-şi dorinţa de a se dedica pe deplin realizării de filme. 

Într-o declaraţie împărtăşită tuturor membrilor Academiei din 52 de ţări europene, actualul preşedinte al Consiliului de administraţie Mike Downey şi directorul general al Academiei, Matthijs Wouter Knol, au declarat: „Dorim să onorăm dorinţa Agnieszkăi Holland şi înţelegem pe deplin că responsabilităţile în afara realizării de filme, oricât de inspirate şi importante ar fi, pot sta uneori în calea creării de artă. O astfel de decizie este, de asemenea, una care ne face să ne dăm seama cât de mult datorăm instituţiei noastre munca depusă de Agnieszka Holland”. 

„În numele Academiei Europene de Film, dorim să îi mulţumim pentru sprijinul extraordinar, puterea şi viziunea sa puternică în toate funcţiile pe care le-a îndeplinit în cadrul structurii Academiei. Fără aceasta, munca depusă în ultimii ani nu ar fi fost aceeaşi - şi cu siguranţă nu ar fi fost la fel de plăcută”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.