Celebra formaţie Sex Pistols a anilor 1970 a revenit în ultimele zile în Top 5 în clasamentele britanice cu melodia lor anti-monarhie "God Save the Queen", odată cu relansarea de Jubileul de Platină al reginei Elizabeth II.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată în 43 de ani când melodia are un aşa de mare succes. Formaţia punk-rock nu a mai atins acest nivel de la "C'mon Everybody" care s-a clasat pe locul trei în 1979.

"God Save The Queen", melodie emblematică a formaţiei care a scandalizat în 1977, a fost relansată la final de mai, cu o reeditare în format vinil în număr limitat, cu câteva zile înainte de festivităţile pentru cei 70 de ani de domnie ai suveranei. 

Lansare melodiei, care împrumută titlul imnului naţional britanic, a coincis cu epoca în care a fost marcat Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) ai reginei. 

O altă piesă veche de 40 de ani a cunoscut recent succesul în topurile britanice: "Running Up That Hill" de Kate Bush, folosită în serialul "Stranger Things" difuzat de Netflix.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.