Muzicianul francez Jean-Michel Jarre a înregistrat o piesă tehno în colaborare cu Edward Snowden, care va fi lansată la sfârşitul acestei săptămâni, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua piesă, care este deja disponibilă pe iTunes, se intitulează ”Exit” şi a fost înregistrată după ce cotidianul britanic The Guardian l-a pus pe Jean-Michel Jarre în contact cu celebrul avertizor de integritate american, după un interviu realizat cu muzicianul francez, în 2015. 

Piesa ”Exit” face parte din următorul album înregistrat de Jean-Michel Jarre, intitulat ”Electronica Volume II: The Heart of Noise”. 

Vorbind despre Edward Snowden, Jean-Michel Jarre a declarat în interviul de anul trecut că fostul angajat al CIA, în vârstă de 32 de ani, în prezent refugiat la Moscova, este ”un erou absolut al timpurilor noastre” şi a cerut jurnaliştilor de la The Guardian să îl pună în legătură cu Snowden.

Cotidianul britanic a transmis mai departe solicitarea muzicianului francez şi acesta s-a deplasat, apoi, la Moscova, unde a înregistrat piesa ”Exit”, ce include fragmente cu vocea lui Edward Snowden.

Noul disc al muzicianului francez include colaborări ale sale cu artişti de renume, precum Pet Shop Boys, Cyndi Lauper, Gary Numan, Jeff Mills şi Peaches.

În urmă cu câteva zile, presa britanică a dezvăluit că Edward Snowden va fi subiectul unei noi piese de teatru, ”Privacy”, în care rolul său va fi jucat de actorul Daniel Radcliffe, starul francizei ”Harry Potter”. Piesa va avea premiera în luna iulie, la New York.

Un film despre viaţa şi cariera lui Edward Snowden, intitulat ”Snowden”, regizat de Olivier Stone şi cu Joseph Gordon-Levitt în rolul principal, va avea premiera pe marile ecrane nord-americane pe 16 septembrie. 

Născut pe 24 august 1948, Jean-Michel Jarre este compozitor, producător şi instrumentist. Şi-a început cariera în 1972 şi este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice şi ai curentului new age. Până în prezent, cele 18 albumele de studio ale sale au fost vândute în peste 80 de milioane de exemplare, în întreaga lume.

În 1979, a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness pentru concertul cu cel mai mare număr de spectatori (susţinut în Place de la Concorde, Paris), iar în 1987 a doborât acel record cu un show susţinut în Houston. Zece ani mai târziu, Jarre a stabillit un nou record Guinness, la aceeaşi categorie, cu un spectacol susţinut la Moscova, cu ocazia împlinirii a 850 de ani de la înfiinţarea oraşului, la care au participat peste 3,5 milioane de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.